REȚETE pentru prânz: Raci în sos de mere, un deliciu pentru toată familia
Publicat pe 14.02.2019 la 08:30 Actualizat pe 14.02.2019 la 08:30
Dacă îți este dor de bucătăria sofisticată și nu ai idee ce să le pregătești celor dragi pentru masa de prânz, ți-am pregătit astăzi o rețetă absolut fabuloasă! Este vorba despre raci în sos de mere, un deliciu cu care îi vei surprinde negreșit pe cei dragi!
Dacă îți este dor de bucătăria sofisticată și nu ai idee ce să le pregătești celor dragi pentru masa de prânz, ți-am pregătit astăzi o rețetă absolut fabuloasă! Este vorba despre raci în sos de mere, un deliciu cu care îi vei surprinde negreșit pe cei dragi!
Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă delicioasă de raci în sos de mere. Deși sună complicat și sofisticat, îți va lua mai puțin de 20 de minute să o pregătești.
Ingrediente:
2-3 mere
6-8 căței de usturoi, după gust
50g bulion
60g maioneză
60 gr orez cu bob lung
verdeață și condimente la alegere
Mod de preparare:
Se spală racii bine, se fierb 6-7 minute, apoi se scot, se curăță și se scoate carnea din coadă. Merele se curată de coajă și se taie cubulețe mici. Orezul se fierbe și se clătește în apă rece, după care se scurge și se așază pe platou. Carnea de la raci se călește 2-3 minute la foc mediu, cu merele cubulețe, 2 căței de usturoi, bulionul și condimente. Se face și un sos de mujdei cu maioneză.
R.D.