REȚETE cu fructe de mare: Raci delicioși cu mujdei
Publicat pe 09.03.2019 la 13:15 Actualizat pe 09.03.2019 la 13:18
Dacă ai poftă de ceva bun care să te ducă cu gândul la preparatele delicioase din Grecia, află că poți prepara un prânz pe cinste chiar la tine acasă, fără prea mare efort. Este vorba despre raci cu mujdei, o rețetă delicioasă care îi va surprinde pe cei dragi.
Dacă ai poftă de ceva bun care să te ducă cu gândul la preparatele delicioase din Grecia, află că poți prepara un prânz pe cinste chiar la tine acasă, fără prea mare efort. Este vorba despre raci cu mujdei, o rețetă delicioasă care îi va surprinde pe cei dragi.
Pentru a pregăti raci cu mujdei nu ai nevoie decât de câteva ingrediente și de foarte puțin timp la dispoziție, căci este o rețetă care nu necesită mare bătaie de cap. Iată de ce ai nevoie:
30 raci
1 morcov mare
1 ceapă mare
2-3 căței de usturoi
sare
piper boabe
pătrunjel
4 căpățâni de usturoi pentru mujdei
Mod de preparare:
Punem la fiert 1 l apă cu zarzavat, sare (mai multă de cât de obicei) și boabe de piper. Lăsăm să fiarbă o oră. În acest timp alegem racii vii, îi spălăm de mâl în mai multe ape, pe fiecare parte, cu mână sau cu o periuță mică.
Scoatem aripioara din mijloc a cozii împreună cu intestinul gros, spălam din nou în câteva ape și punem racii în zeama de zarzavat clocotită. Racii trebuie să fie acoperiți de un deget de apă. Dacă nu ajunge apa de la zarzavat, adăugăm apă clocotită dintr-un vas pregătit alături. Se fierb 15 minute, până când apare o crăpătură între gâtul și carapacea racilor. Atunci tragem cratița la colțul aragazului și lăsăm ca răcii să stea acoperiți 10 minute în zeama lor. Curățăm usturoiul, punem sare și îl pisăm într-o piuliță de lemn, până se face că o pastă. Scoatem într-o sosieră și adăugăm zeamă de răci, astfel încât mujdeiul să fie că o smântâna subțire.
R.D.