Ruladă tigru. O rețetă delicioasă pe care trebuie să o încerci
Publicat pe 01.08.2022 la 15:53 Actualizat pe 01.08.2022 la 15:53
Cu siguranță că toți șteptăm cu nerăbdare momentele prețioase pe care le petrecem alături de familie și prieteni, iar bineînțeles că totodată ne dorim să îi surprindem cu un preparat delicios. Noi îți prezentăm cea mai rapidă rețetă pentru rulada tigru. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare. Orice o poate face.
- Cum se pregătește rulada tigru
- De ce ingrediente avem nevoie
Dacă vrei să îi suprinzi pe cei dragi din viața ta cu un desert special, iar totdată ușor de realizat, mai ales în cazul în care nu îți dorești să stai prea mult în bucătărie, dar nu mai ai idei, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă pentru rulada tigru. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
Rețetă pentru rulada tigru
Ingrediente pentru blat
- 4 ouă
- 4 linguri de zahăr
- un plic de zahăr vanilinat
- un praf de sare
- 4 linguri făină
- două linguri cacao
- un pliculeț praf de copt
- o linguriță oțet
Ingrediente pentru crema de vanilie
- 1/2 pachet unt
- sare
- 700 ml lapte
- un gălbenuș
- 5 linguri de făină
- 150 g zahăr
- un plic zahăr vanilinat
- struguri albi
Modul de preparare
Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Batem albușurile cu praful de sare, după care cu zahărul normal și cu cel vanilat. Adăugăm peste gălbenușurile și amestecăm. Împărțim totul în două părți egale.
Într-una dintre părțile compoziției punem trei liguri cu vârf de făină, după care amestecăm de sus în jos. În cea de a doua parte punem un vârf de făină și două de caca. Punem în ambele și praful de copt, stins cu oțet. Punnem compoziția în două pung și aranjăm cu hârtie de copt. Punem tava la cuptor, la foc mediu, și o lăsăm până când trece testul scobitorii.
Pentru crema de vanilie punem într-o cratiță untul și zahărul, până se topesc, iar apoi adăuugăm găina. Punem și laptele fierbine, câte puțin, după care amestecăm. Luăm de pe foc, lăsăm puțin la răcit și punem peste zahărul vanilat și gălbenușul.
Întindem crema pe foaia din cuptor, punem câțiva struguri peste, dacă avem, rulăm, pudrăm cu puțin zahăr, se lasă la frigider pentru câteva ore, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de ruladă cu spumă de afine. Un desert delicios și ușor de preparat