Se spală orezul înainte de gătit? Răspunsul pe care puține gospodine îl știu
Publicat pe 11.02.2023 la 19:12 Actualizat pe 11.02.2023 la 19:12
Orezul este folosit adesea pe mesele românilor și este o garnitură delicioasă, însă el mai poate fi adăugat și în diferite preparate culinare. Puține persoane știu dacă orezul trebuie spălat înainte să fie gătit, motiv pentru care noi vă dezvăluim secretele din bucătărie. Iată răspunsul pe care puține gospodine îl știu!
- Este recomandat să speli orezul înainte de gătit?
- Iată răspunsul pe care puține gospodine îl știu!
Orezul poate fi gătit în diferite preparate culinare, însă poate fi servit și ca o garnitură delicioasă alături de alte mâncăruri. Puține persoane știu dacă orezul se spală înainte de a fi gătit, motiv pentru care noi vă dezvăluim pașii pe care trebuie să-i urmezi înainte de a-l prepara.
Se spală orezul înainte de gătit?
Dacă veți observa diferite impurități în orez ar trebui ca acesta să fie spălați imediat. Dacă orezul este prea prea alb trebuie să îl spălați deoarece acesta poate avea pudră de glucoză sau de orez. Un alt motiv pentru care este recomandat să spălați orezul este că apa va îndepărta excesul de amidon, dar și murdări, iar acesta va avea o culoare frumoasă în farfurie.
Nu este nevoie să exagerați atunci când spălați orezul. Este de ajuns să îi schimbați apa o dată sau de două ori. Orice gospodină trebuie să știe că orezul trebuie spălat înainte de a fi gătit și pregătit cu alte mâncăruri.
Cât se fierbe orezul?
Orezul este o garnitură delicioasă cu orice alt preparat, cum ar fi carnea de porc, de pui, dar și alte legume. Dacă vrei să te bucuri de un preparat delicios atunci trebuie să ai grijă când îl prepari Multe persoane se întreabă cât este recomandat să fierbi orezul.
Pentru a ieși pilaful așa cum ți-ai dorit, orezul trebuie să stea la înmuiat timp de 10-15 minute, iar mai apoi să se pună într-o oală pe aragaz la foc mic până când clocotește. Este recomandat să îl lași timp de 20-25 de minute la foc mic.
Citește și: În cât timp fierbe orezul în ciorbă, de fapt. Greșeala care îți poate strica preparatul