Secretul pentru o friptură de pui delicioasă. Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi pentru un preparat gustos

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 06.05.2025 la 23:17
Actualizat pe 06.05.2025 la 23:17
Friptura de pui poate fi mai delicioasă dacă adaugi un ingredient pe care sigur îl ai în bucătărie. Există o modalitate de a face ca preparatul tău să aibă un gust și mai bun atunci când îl scoți din cuptor.
- Ingredientul neașteptat care transformă friptura de pui într-un deliciu
- Sigur îl ai în bucătărie
Există o mulțime de metode și ingrediente clasice și tradiționale folosite pentru a face o friptură de pui suculentă și delicioasă. Dacă vrei ca gustul puiului prăjit să fie și mai bun ca până acum, atunci trebuie să folosești un ingredient pe care probabil nu l-ai fi ghicit niciodată.
Ingredientul neașteptat care transformă friptura de pui într-un deliciu
O persoană de pe TikTok a arătat cum folosește pudră de curry pentru a găti puiul fript, și spune că acest ingredient face preparatul și mai delicios. Creatoarea video a distribuit un clip cu trucurile sale ingenioase pentru friptura de pui și a primit peste 150 000 de vizualizări în doar două zile.
În clipul viral, femeia explică modul în care rețeta este „atât de ușor de urmat” și vei obține „cel mai fraged și suculent pui”. Folosind pudră de curry, usturoi, unt și alte ingrediente, prepară o friptură delicioasă, videoclipul primind mii de aprecieri.
A amestecat mai întâi pudră de curry și usturoi cu unt pentru a crea un unt de curry gustos. Apoi a pus o cantitate generoasă de unt pe tot puiul. A acoperit exteriorul puiului cu mai mult unt de curry și l-a stropit cu ulei de măsline înainte de a-l condimenta cu sare și piper. Apoi a umplut cavitatea puiului cu două jumătăți de lămâie și apoi a băgat friptura în cuptorul preîncălzit la 170C timp de 80 până la 90 de minute.
Care e cea mai bună carne pentru organism
Potrivit dezvăluirilor făcute de prof. dr. Vlad Ciurea, există anumite tipuri de carne care aduc beneficii extraordinare atât organismului, cât și creierului. Specialistul a dezvăluit că cea mai bună carne pentru creier este cea care provine de la pește.
”În creier, forma de carne de la care îi care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului și acel Omega, care are două forme de colesterol. Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță.”, a spus Vlad Ciurea, scrie antena3.ro.
Citește și: Rețeta delicioasă de mâncare de mazăre verde românească. E gata în mai puțin de jumătate de oră