Sos de gogoșari pentru friptură - cea mai simplă rețetă
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 07.09.2022 la 18:35
Actualizat pe 07.09.2022 la 18:35
Cu toții știm că friptura fără sos nu are același gust delicios, indiferent de tipul acestuia. Există multe feluri în care puteți să pregătiți sosul pentru friptură, însă noi vă propunem una dintre cele mai iubite variante, și anume sosul de gogoșari.
- Cum se prepară sosul de gogoșari pentru friptură
- Acesta se poate consuma imediat, sau vă puteți bucura de el chiar și la iarnă
Pentru a pregăti sosul, aveți nevoie de puține ingrediente și câteva trucuri care vă vor ajuta să vă bucurați de el la iarnă. Acesta vă va aminti, cu siguranță, de verile în care făceați fripturi în aer liber, deoarece gustul este același.
Rețetă de sos de gogoșari pentru friptură
Rețeta de sos de gogoșari pentru friptură este relativ ușoară și nu necesită foarte mult timp alocat. Haideți să vedem de ce ingrediente aveți nevoie și care este modul de preparare.
Ingrediente
- 5 kg de gogoșari
- O jumătate de kg de zahăr
- O jumătate de litru de oțet
- O jumătate de litru de ulei
- 3 linguri de sare
- 500 g pastă de tomate
- Foi de dafin și piper după gust
Mod de preparare
Adăugăm împreună oțetul, zahărul, sarea, uleiul, pasta de tomate și foile de dafin, pe care le punem pe foc. Apoi tăiem gogoșarii felii și îi opărim în această compoziție de oțet, timp de 10-15 minute. După această perioadă de timp, gogoșarii se scot și se pun în borcane. Peste gogoșari, de va turna compoziția de oțet în care au fost fierți. Vom încinge cuptorul, iar după ce este suficient de încins, băgăm borcanele cu gogoșari și stingem focul. Borcanele se lasă acolo până a doua zi.
3 trucuri pentru cel mai bun sos de gogoșari
1. Unul dintre trucurile cele mai utile pentru realizarea sosului de gogoșari este să nu îi coacem în cuptor, ci să îi băgăm după ce l-am încins și i-am stins focul. Chiar dacă procesul este mai lent, gustul va merita.
2. Unul dintre ingredientele cu care puteți să faceți sosul, este muștarul. Deși sună ciudat, această combinație vă va cuceri.
3. Dacă vă doriți un gust mai dulce, puteți să adăugați bulion și să îl preparați așa.
Cum se mai poate servi sosul de gogoșari
Chiar dacă friptura este cea mai potrivită alegere, sosul se poate consuma și cu alte preparate, iar combinația va fi la fel de delicioasă. Acestea sunt iahnia de fasole, care le va da un gust deosebit, sau puteți să-l transformați în ingredient și să îl adăugați în ciorbe, pentru un gust mai acrișor. De reținut este, că pentru ciorbe este nevoie să fie amestecat cu bulion.
Citește și: Gogoșarul puturosului - rețeta simplă și rapidă de gogoșar