Tartă cu lămâi verzi. O rețetă perfectă pentru vară
Publicat pe 11.07.2022 la 20:27 Actualizat pe 11.07.2022 la 20:27
Tarta cu lămâi verzi este un desert numai bun pentru zilele de vară. Este răcoritoare, iar lămâile verzi îi dă un gust perfect, nici prea dulce, nici prea acru. Această tartă este excelentă servită rece de la frigider, iar avantajul este că se prepară destul de simplu și rapid. Iată rețeta.
- Tartă de lămâi verzi
- Ingrediente și mod de preparare
Rețeta de tartă cu lămâi verzi este foarte simplu de făcut și este extrem de delicioasă. Cu acest desert vei impresiona orice invitat, iar asta este garantat. Gustul este genial și te vei îndrăgosti de această rețetă. Iată cum se prepară.
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină
1 ou
120 g unt
150 g zahăr
1 fiolă esență de lămâie
50 g fulgi de cocos
Pentru umplutură
5ouă
200 g zahăr
50 g amidon
1 kg brânză dulce
3 lămâi verzi
100 g unt
200 ml frișcă lichidă
Pentru ornat
1 lămâie verde
50 g fulgi de migdale
1 plic gelatină transparentă
2 linguri zahăr
Mod de preparare
Pentru aluat, freci spumă untul cu zahărul, apoi adaugi treptat oul, esența de lămâie și făina cernută. Frămânți aluatul, apoi îl învelești într-o folie de aluminiu și îl păstrezi la frigider pentru 1 oră. Întinzi aluatul pe planșetă, în strat de 5-6 cm. Tapetezi cu el baza și pereții unei forme de tartă cu diametrul de 26 cm. Înțepi aluatul de pe bază din loc în loc, cu o furculiță. Presari fulgi de cocos peste aluat. Încingi cuptorul la 180ºC. Preparare umplutură, mixezi ouăle cu zahărul până când acesta se dizolvă. Adaugi brânza dulce, amidonul, coaja rasă și zeama de la 3 lămâi verzi, untul moale și frișca. Întinzi compoziția de brânză peste aluat și introduci forma în cuptor, la foc mijlociu, pentru 50 de minute. Scoți tarta din formă după ce s-a răcit complet și o decorezi cu fulgii de migdale și lămâia rămasă, tăiată în rondele. Prepari gelatina transparentă conform instrucțiunilor pentru de pe plic, folosind zahărul și 200 ml apă.