Tartar de morcovi. O rețetă perfectă pentru perioada postului
Publicat pe 08.04.2022 la 23:56 Actualizat pe 08.04.2022 la 23:56
Cu toții vrem să-i surprindem pe cei dragi nouă cu o masă delicioasă, chiar și în perioada postului. Dacă vrei să gătești ceva gustos, dar nu mai ai nicio idee, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru tartar de morcovi. Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru acest preparat și care este modul de preparare.
- Cum pregătim tartarul de morcovi
- Cea mai delicioasă rețetă de post
Pentru că noi știim cât de importante sunt clipele petrecute alături de prieteni și familie, noi îți prezentăm un preparat cu care îi poți surprinde pe cei dragi chiar și în zilele de post. Iată cea mai simplă rețetă pentru tartarul cu morovi. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
Suntem siguri că dacă vei urma toți pașii de mai jos vei primi laude din partea tuturor și te vei bucura de o masă delicioasă, în familie, la care visai de foarte multă vreme.
Rețetă pentru tartar de morcovi
Ingrediente
- 4 morcovi
- sare grunjoasă
- 1 lingură unt
- 1 ceapă, tocată
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 1/2 linguriță piper cayenne
- 1/2 linguriță cardamom
- piper
- sare
Modul de preparare
Pentru început, punem un morcov tăiat subțire într-o tavă de cutor și presărăm puțină sară grunjoasă pe deasupra. Dăm cuptorul la 180 de grade și le lăsăm pentru aproximativ 40 de minute.
În tot acest timp, tăiem ceilalți trei morcovi în bucăți mari. Îi fierbem în apă clocotită, pentru cel puțin 15 minute, după care îi strecurăm printr-o sită și îi pisăm printr-un blender la o viteză relativ mică.
Topim într-o tigaie untul, la foc mediu, după care adăugăm usturoiul și ceapa, pe care le călim cu grijă pentru 2 minute.
Adăugăm peste piper, cardamom și sare. Turnăm morcovii pisați și îi amestecăm bine în cratiță și îi lăsăm pentru încă două minute, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Ciulama de ciuperci ca la mânăstire. Un preparat de post simplu și rapid