Tort de morcovi. O rețetă delicioasă pe care trebuie să o încerci
Publicat pe 04.04.2022 la 15:54 Actualizat pe 04.04.2022 la 15:55
Cele mai frumoase momente sunt cele petrecute alături de oamenii dragi, iar noi îți prezentăm un desert cu care îți poți surprinde familia și prietenii. Iată cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru tortul cu morcovi. Cum se pregătește, dar și de ce ingrediente avem nevoie.
- Cum se pregătește tortul cu morcovi
- De ce ingrediente avem nevoie
Îți este poftă de ceva dulce sau îți dorești să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios? Noi îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru tortul de morcovi. Cum se pregătește, dar și de ce ingrediente avem nevoie pentru acest preparat pe care trebuie neapărat să-l încerci.
Rețetă pentru tortul de morcovi
Ingrediente pentru blat
- 280 g făină
- 225 ml ulei floarea soarelui
- 1 plic praf de copt
- 1/4 linguriță bicarbonat
- 1 linguriță mică rasă ghimbir
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 vârf cuțit nucșoară rasă
- 3 ouă medii
- 300 g morcovi rași
- 250 g zahăr brun
- 75 g migdale tocate
- 1 vârf cuțit sare
- 1 portocală medie
Ingrediente pentru crema de unt cu mascarpone
- 250 g brânză mascarpone
- 100 g unt la temperatura camerei
- 150 g zahăr pudră
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 1 lime
- 3 linguri coajă portocală confiată tocată mărunt
Modul de preparare
Pentru început, încălzim cuptorul la 180 de grade. Luăm două tave pe care le ungem cu ulei, iar apoi așezăm și hârtia de copt peste. Într-un bol amestecăm praful de copt, scorțișoara, bicarbonatul și făina.
Punem într-o tigaie trei linguri de zahăr, iar după ce s-a topit acesta adăugăm și nucile pe care le-am tăiat mărunt. Răcim compoziția cu ajutorul unei folii de aluminiu, mai ales pentru a nu se lipi.
Într-un alt castron amestecăm cu mixerul ouăle, pentru aproximativ un minut, după care adăugăm și zahărul și amestecăm preț de cinci minute. Punem peste esența de vanilie și uleiul, iar la sfârșit punem nucile caramelizare și morcovii.
Împărțim blatul în două și îl băgăm la cuptor și îl lăsăm pentru 30 de minute. Le lăsăm să se răcească. Într-un blat amestecăm toate ingredientele pentru crema de brânză cu ajutorul unui mixer, după care întintem totul între blaturi, dar și deasupra tortului, Decorăm după bunul plac, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de tort fraisier. Cel mai gustos desert franțuzesc cu căpșuni