Tort rapid fără coacere. Rețeta pentru un desert simplu

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 13.03.2025 la 19:26
Actualizat pe 13.03.2025 la 19:26
Fie că îl pregătești pentru o petrecere, un aniversar sau pur și simplu ca o gustare dulce după masă, tortul fără coacere este întotdeauna o alegere câștigătoare. Acest desert îți va răsfăța papilele gustative și te va impresiona cu gustul său fin și cremos.
- Rețeta pentru tort rapid fără coacere
- O combinație delicioasă de biscuiți și budincă de vanilie
Gătirea tortului este un proces rapid, iar ingredientele folosite sunt accesibile și foarte ușor de găsit. Tot ce trebuie să faci este să pregătești o budincă de vanilie, să adaugi biscuiți simpli și să le combini în straturi delicioase, fără stresul unui timp lung de gătire.
Tort rapid fără coacere. Rețeta pentru un desert simplu
Ingrediente:
1 litru lapte
1 cană făină de grâu
2 pachete budincă de vanilie
4 gălbenușuri ou
200 g unt
150 g zahăr
10 g zahăr vanilat
200 g biscuiți
Zahăr pudră pentru decor, după gust
Mod de preparare:
- amestecă 500 ml de lapte cu făina, pudra de budincă și gălbenușurile până vei obține o compoziție omogenă.
- fierbe restul de 500 ml de lapte cu untul și zahărul
- toarnă amestecul pregătit anterior în laptele care fierbe, amestecând continuu.
- lasă crema să fiarbă la foc mic până când se îngroașă.
- așează un strat de biscuiți pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt.
- adaugă un strat de biscuiți în tava și acoperă-i cu crema ușor călduță, apoi adaugă un al doilea strat de biscuiți.
- presează ușor stratul superior de biscuiți.
- lasă tava în frigider pentru câteva ore (ideal peste noapte).
- presară zahăr pudră pe tort înainte de servire.
Citește și: Rețetă de tort cu kiwi și ananas. Un desert delicios pentru post