Un desert pe gustul tuturor! Cheesecake cu ciocolată și nutella
Publicat pe 11.03.2022 la 18:46 Actualizat pe 11.03.2022 la 21:28
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu cu un desert nemaipomenit de bun, această rețetă este soluția perfectă. Cheesecake de ciocolată și nutella, un desert care, cu siguranță, este pe placul tuturor.
- Desert cheesecake gustos
- Cum se prepară
- De ce ingrediente ai nevoie
Vrei să-ți surprinzi familia și prietenii cu un desert delicios, noi venim cu soluția. Îți prezentăm cea mai gustoasă rețetă pentru cheesecake. Iată de ce ingrediente ai nevoie.
Ingrediente:
Ingrediente pentru baza de biscuiți:
-300 g biscuiți simpli
-100 g unt topit
Ingrediente cremă:
-1 kg mascarpone
-300 g ciocolată amăruie
-200 g nutella
-200 ml smântână pentru frișcă
-100 g zahăr pudră
-1 linguriță extract de vanilie
Ingrediente glazură:
-200 g ciocolată amăruie
-200 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Se începe cu stratul de biscuiți, care se rup și se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie. Îi puteți mărunți și dacă îi puneți într-o pungă și îi zdrobiți cu ajutorul unui sucitor.
Puneți pesmetul de biscuiți obținut într-un bol peste care adăugați untul topit și amestecați. Mutați pesmetul de biscuiți cu unt într-o tavă și asamblați cheesecake-ul. Îi distribuiți pe toată suprafața tăvii, după care îi presați cu ajutorul unui pahar.
Băgați tava la frigider timp în care vă ocupați de cremă. Mixați mascarponele cu zahărul pudră și smântâna pentru frișcă. Împărțiți crema cu mascarpone în două părți, deoarece veți folosi o parte cu ciocolată și cealaltă cu nutella.
Băgați ciocolata în cuptorul cu microunde pentru 30-45 de secunde. Amestecați bine până la topirea acesteia după care adăugați jumătate din cantitatea de extract de vanilie. Încorporați treptat ciocolata topită în una din părțile de cremă de mascarpone.
Scoateți tava de la frigider și puneți crema de mascarpone cu ciocolata peste stratul de biscuiți. O distribuiți si nivelați, după care băgați din nou tava la frigider. Puneți extractul de vanilie rămas peste nutella și amestecați. Adăugați nutella peste partea rămasă de cremă de mascarpone și amestecați până când încorporați foarte bine toată nutella.
Scoateți tava de la frigider și puneți crema cu nutella și o nivelați. Puneți din nou tava la frigider, dar de această dată pentru 15 minute. Puneți ciocolata într-un bol mai mare și adăugați frișca lichidă, după care băgați bolul în cuptorul cu microunde pentru un minut. Scoateți bolul din cuptorul cu microunde și amestecați. Scoateț și tava de la frigider și adăugați glazura pe care o veți nivela.
Se decorează cu ce doriți și se bagă la frigider pentru minim 4 ore, după care cheesecake-ul se poate tăia și servi.
Citește și: Prăjitura „Ochi dulci”. Cea mai simplă rețetă