Rețetă de cheesecake de post. Un preparat rapid și sănătos
Publicat pe 10.02.2022 la 19:34 Actualizat pe 10.02.2022 la 22:26
Dacă îți este poftă de ceva dulce, dar ții post, aici este rețeta perfectă. Cheesecake-ul de post este un desert rapid și foarte sănătos pe care îl poți servi alături de întreaga familie.
- Rețetă de cheesecake de post
- Un preparat rapid și sănătos
Dacă îți este poftă de ceva dulce, dar ții post, aici este rețeta perfectă. Cheesecake-ul de post este un desert rapid și foarte sănătos pe care îl poți servi alături de întreaga familie. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara!
Ingrediente
Pentru blat
150 g de biscuiți de post
3 linguri margarină
Pentru umplutură:
3 iaurturi de soia
zeama de la o lămâie
200 ml lapte de soia
4 linguri de pudră de agar-agar
Pentru gem
3 bucăți fructul pasiunii
1 cană cu ananas
zahăr după gust
Mod de preparare
Biscuiții se pisează într-un robot de bucătărie sau cu ajutorul sucitorului. Se adaugă margarina și se amestecă până ce se obține un aluat cu textura nisipului. Aluatul obținut se pune într-o formă tapetată cu foaie de copt și se presează cu ajutorul fundului unui pahar. Se bagă la frigider.
Laptele de soia se pune la încălzit. Când laptele e foarte fierbinte, se adaugă zeama de lămâie, pudra de agar-agar și un îndulcitor, dar nu este neapărat. Se aduce laptele la punctul de fierbere, se lasă 1 minut și se adaugă iaurtul de soia.
Se amestecă bine și se mai ține pe foc câteva minute. Se amestecă din când în când. Umpltura obținută se va turna peste blatul de biscuiți și se va pune la frigider 2-3 ore.
În timp ce cheesecakeul de post se răcește la frigider, se prepară gemul. Se pot alege orice fructe. Ele se taie și se amestecă cu zahărul și puțină apă într-o oală. Fructele se gătesc timp de 20 de minute sau până ce jeleul se îngroașă. Se lasă să se răcească. Gemul se va turna peste cheesecake-ul de post și se va decora cu fructe. După toate acestea este gata de servit. El se va servi rece. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de cea mai bună prăjitură din lume. Un preparat pe care nu trebuie să îl omiți