Vinete la congelator pentru iarnă. Cum le păstrezi să fie pline de vitamine
Publicat pe 08.09.2022 la 20:24 Actualizat pe 08.09.2022 la 20:24
Foarte multe gospodine preferă să pregătească vinete crude și să le pună în congelator pentru iarnă. Congelarea acasă a acestor legume este un procedeu destul de simplu și orice persoană le poate congela ușor. Un preparat așa este foarte relevant, mai ales dacă nu aveți acasă dulaputi sau cămară în care să depozitați conservele sau borcanele. În acest caz, vinetele congelate sunt soluția perfectă pentru gătirea preparatelor pe timpul iernii.
- Cum să pui vinete la congelator pentru iarnă
- Păstrează-le pentru a fi pline de vitamine
Din vinetele congelate se poate face caviar de vinete, varză a la Cluj, salate, ratatouille, dar și alte bucate cu adevărat delicioase. Pe de altă parte, vinetele se pot servi ca zacuscă sau chiar pentru paste.
Cum să pui vinete la congelator pentru iarnă
Multe persoane atunci când pun vinete la congelator pentru iarnă uită de amărăciunea conținută în interiorul acestora. Pentru înghețarea vinetelor veți avea nevoie de aproximativ 0,5 kilograme de vinete pentru 1 sau 2 porții. Vinetele se pot tăia după placul fiecăruia.
Pentru început trebuie să spălați vinele în apă rece și să îndepărtați cozile acestora, deoarece acestea nu se pun la înghețat. Se taie vinetele cum doriți și se pun într-un castron mai mare. Se adaugă sare de mare peste ele, însă țineți cont că este important să nu folosiți sare iodată.
După un timp se toarnă apă clocotită peste ele, apoi se acoperă cu o farfurie și se pune o greutate peste aceasta pentru a le apăsa puțin. Multe gospodine lasă vinetele timp de 25-30 de minute pentru a se îmbiba foarte bine cu sarea. Datorită apei clocotite și a sării, vinetele vor elibera foarte repede amărăciunea. După ce au trecut cele 25 de minute, asigurați-vă că ați clătit vinetele de câteva ori cu apă rece. Se poate folori și apă de la robinet.
După ce scoateți vinetele din apa rece este important să le puneți într-o strecurătoare, îndepărtând astfel excesul de umiditate. De altfel, vinetele au nevoie de un timp pentru a se răci. Țineți cont că aceste legume se pun la înghețat doar după ce s-au răcit foarte bine, nu cât încă sunt fierbinți. După acest procedeu se pun vinetele în pungi de congelare și se bagă în congelator.
Cât rezită vinetele la congelator
Vinetele rezită la congelator aproximativ un an, însă mai pot fi bune și după, depinde de atenția pe care o acordați atunci când le pregătiți pentru congelare. De asemenea, țineți cont că vinetele nu se bagă în congelator lângă gogoșari sau alte legume, deoarece vor lua gustul acestora.
Citește și: Ingredientul secret al lui chef Joseph Hadad pentru o musaca de vinete delicioasă. Rețeta celebrului bucătar