Și o felie din acest aliment poate provoca cancer la colon. Care este produsul
Publicat pe 21.03.2022 la 14:52 Actualizat pe 21.03.2022 la 14:52
Aveți idee care este alimentul care crește riscul de cancer de colon dacă mănânci doar o felie pe zi? Trebuie neapărat să reduci consumul acestui produs din alimentația zilnică!
- Și o felie din acest aliment poate provoca cancer la colon
- Care este produsul
Alimentaţia are un rol extrem de important în menţinerea sănătăţii întregului organism. Motiv pentru care, dacă este aleasă necorespunzător, poate deveni principala cauză a apariţiei cancerului. Așadar, iată ce produs trebuie să reduci din alimentație!
O singură felie din acest aliment poate provoca cancer la colon
Consumul de carne roșie sau procesată, chiar și într-o cantitate moderată pe zi, este legat de un risc crescut de cancer la colon. Consumul de carne procesată, cum ar fi cârnați, șunca tip bacon, a dus la un risc crescut de cancer de colon. Șansa a crescut cu 20% pentru fiecare 25 de grame de carne procesată, ceea ce reprezintă practic o fâșie de carne.
Conform specialiștilor, persoanele care au mâncat 76 de grame de carne roșie procesată pe zi au avut cu 20% mai multe șanse de a dezvolta cancer intestinal în comparație cu alte persoane care au redus cantitatea ingerată la o treime și care ar putea fi echivalentă cu cea a unei felii de șuncă.
În acest sens, o cantitate mică de carne procesată pare să aibă același efect cancerigen ca o cantitate mare de carne roșie. O felie de șuncă conține 23 de grame de carne procesată, în timp ce o friptură la grătar conține 163 de grame de carne roșie.
Carnea cancerigenă pentru oameni trebuie redusă
Se recomandă persoanelor care mănâncă peste 90 de grame de carne roșie și procesată pe zi să o reducă la doar 70 de grame.
Există suficiente dovezi pentru a clasifica carnea procesată drept cancerigenă pentru oameni și o include în grupul de substanțe cele mai periculoase pentru sănătate alături de fumul de tutun, alcoolul, plutoniul și aerul poluat.
Experții au dezvăluit că fiecare porție de 50 de grame de carne procesată consumată zilnic crește riscul de cancer colorectal cu 18% dacă este consumată pe o perioadă lungă de timp.
Citește și: Alimentul toxic din farfurie. Medicii au descoperit că dezvoltă celulele cancerigene