Tradiții și obiceiuri de Crăciun. Ce trebuie să faci pe data de 25 decembrie ca să ai parte doar de lucruri bune
Publicat pe 17.12.2021 la 12:10 Actualizat pe 17.12.2021 la 12:10
Sărbătorile de oarnă se apropie cu pași repezi, astfel că tot mai multe gospodine au dat startul pregătirilor de iarnă, asta pentru ca masa de Crăciun să fie încărcată cu toate bunătățile. Ei bine, ca orice sărbătoare mare, și de Nașterea Domnului Iisus Hristos creștinii țin cont de tradiții și obiceiuri. Iată ce trebuie să faci pe data de 25 decembrie pentru a avea parte de bine!
- Tradiții și obiceiuri pentru sărbătorile de iarnă!
- Iată ce trebuie să faci!
Încă din vechi strămoși știm că orice sărbătoare mare vine la pachet cu o serie de obiceiuri și tradiții care, de-a lungul anilor, au fost respectate cu mare precizie. Ei bine, creștinii nu se lasă mai prejos nici anul acesta, astfel că țin cont de toate obiceiurile.
Tradiții și obiceiuri de Crăciun!
Crăciunul este perioada magică a anului, în care tot mai multe persoane cumpără cadouri pentru cei dragi și le oferă încă de la primele ore ale dimineții, sau chiar le pune sub brad, fiind chiar ei Moș Crăciun.
Ei bine, pe lângă această tradiție care dăinuie de sute de ani, un alt obicei este ca fiecare familie să deschidă poarta colindătorilor, care se duc din casă în casă, pentru a anunța venirea pe lume a Mântuitorului și pentru a le transmite urări de bine. De asemenea, gazdele trebuie să-i răsplătească, fie cu mere, nuci, dulciuri, dar și cu bani.
Totodată, se spune că dacă gazda refuză să-i primească pe colindători sau dacă ușa casei lor este încuiată, gestul lor va fi pedepsit de Dumnezeu, semn că nu-i așteaptă deloc lucruri bune în anul care vine.
Ce trebuie să faci pentru a avea noroc tot anul
Ei bine, o altă tradiție din moși strămoși spune că în noaptea de Ajun, oamenii nu trebuie să mânânce nimic, asta pentru a avea noroc tot anul 2022.
De asemenea, gospodinele trebuie să pregătească pentru masa de Ajun toate preparatele culinare specifice sezonului, astfel că masa să fie foarte bogată, la fel cum vrem să fie anul următor.
Mai mult decât atât, tot din vechi strămoși se spune că, în Ajunul Crăciunului, mai precis pe data de 24 decembrie, copiii trebuie să mănânce bostan pentru a fi sănătoși și a nu întâmpina probleme de sănătate în anul care vine.
CITEȘTE ȘI: Când se împodobește bradul, conform tradițiilor de Crăciun