Trei mituri despre somn, la care nu te-ai fi gândit niciodată

Somn © pixabay.com

Să fim serioși, cu toții iubim somnul! Dacă atunci când eram copii detestam acest cuvânt, acum am face orice să mai beneficiem de câteva ore de odihnă. 

Cu toții știm ce este somnul, dar puțini știm câteva dintre cele mai tari mituri legate de somn. Noi ți le prezentăm pe cele mai importante dintre acestea, care îți vor schimba total percepția despre somn.

Somnul după amiază este doar pentru leneși, sau pentru cei sub 5 ani 

Cu toate acestea, oamenii de știință susțin că un pui de somn are o mulțime de beneficii de la intensificarea stării de alertă până la memorie, creativitate și productivitate. Ți se pare că vreunul dintre aceste beneficii este pentru leneși? 

 Dacă trag un pui de somn mă voi simți mai rău decât acum 
Un pui de somn nu ar trebui să dureze mai mult de 30 de minute. Toți cei care nu s-au simțit prea bine după somnul de după amiază au fost cei care au dormit prea mult. 

Somnul nu trebuie să dureze mai mult de 8 ore

Foarte multe persoane susțin că somnul nu trebuie să dureze mai mult de 8 ore. Nimic mai greșit, căci fiecare organism în parte are nevoie de anumite ore de somn, iar dacă unele persoane se odihnesc în 8 ore, altele au nevoie de mai mult de 12 ore, pentru a se simți în formă. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

R.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro