Trucuri pentru a memora mai rapid. Cum să reții lucruri pe o perioadă lungă de timp
De Razvan Paltin.
Publicat pe 11.08.2022 la 10:01
Actualizat pe 11.08.2022 la 10:01
Dacă trebui să reții multe informații într-un timp relativ scurt sau dacă trebuie să înveți pentru examen, atunci trebuie să ții cont de următoarele trucuri care te vor ajuta să memorezi mai repede. Iată care sunt acestea și cum trebuie să le respecți.
- Cum poți să reții lucruri cât mai repede
- Trucuri pentru a memora rapid
Care sunt trucurile pentru a putea să memorezi mult mai rapid
Dacă ești în fața unui examen sau dacă trebuie să reții multe informații, atunci trebuie să înveți, însă de cele mai multe ori e o mare bătaie de cap, asta pentru că nu poți memora toate lucrurile și simți că nu faci față. Totuși, există anumite trucuri pentru a putea să memorezi mai repede
1. Concentrează-te
E foarte bine ca înainte să te apuci de învățat să te concentrezi pe ceea ce ai de făcut. Din acest motiv trebuie să elimini sursele ce îți pot atrage atenția: telefoane mobile, prieteni, rețelele de socializare, familie. Toate acestea se pot împiedica să nu acorzi destul de mult timp și concentrare procesului de învățare.
2. Memorează prin scrise
Scrisul te ajută să reții cele mai multe informații, așa că cel mai bine să înveți e să și rescrii informațiile pe care le ai de memorat. Faptul că le notezi te va ajuta să le memorezi mult mai bine și cu maximă exactitate. Memoria vizuală te va ajuta să îți revezi notițele și astfel îți vor rămâne întipărite în minte.
3. Citește cu voce tare
Totodată, studiile mai arată că și cititul cu voce tare e foarte eficient în procesul de învățare și memore, căci îmbunătățește amintirea cu până la 10%. E important ca atunci când vrei să reții ceva să citești cu voce tare textul pe care vrei să-l memorezi, iar aici ne vom folosi de memoria auditivă.
4. Odihnește-te cum trebuie
Foarte important este și somnul. Studiile arată că tot timpul creierul absoarbe mai bine informațiile chiar înainte de somn sau imediat după ce ai studiat. Conform anumitor cercetări, persoanele care învăță înainte să se culce au o memorie mult mai bună.
Rolul somnului în memorarea și învățarea anumitor informații e foarte important. Totodată, studiile mai arată că și imediat după ce vă treziți puteți să memorați lucruri mai ușor, căci creierul poate să rețină mai rapid informațiile, dat fiind faptul că nu e încărcat cu altele.