VIDEO / ÎNTREBAREA ZILEI: Ce dereglări grave produce lipsa odihnei?
Publicat pe 08.11.2018 la 11:45 Actualizat pe 08.11.2018 la 11:45
Studiile arată că lipsa odihnei ne afectează creierul şi poate să provoace chiar şi depresia. Ce trebuie să facem pentru a avea un somn corect şi la ce trebuie să renunţăm?
Studiile arată că lipsa odihnei ne afectează creierul şi poate să provoace chiar şi depresia. Ce trebuie să facem pentru a avea un somn corect şi la ce trebuie să renunţăm?
Specialistul Alexandru Ciura a explicat pentru Antena Stars de ce este neapărat necesar să ne odihnim şi să avem grijă în ceea ce priveşte somnul. Oboseala afectează toate organele, iar lipsa odihnei produce dereglări în tot corpul.
"Lipsa odihnei poate produce unele dereglări? - Foarte mari. Lipsa somnului este una majoră pentru că în timpul somnului celula nervoasa, exact cum noi vrem să fim frumoşi, cosmetizaţi, aşa şi celulele din jur ajută celula nervoasă ca să fie curată, frumoasă, parfumată şi atunci aceasta se petrece când stă într-o stare de relativ repaos, ori asta nu se poate decât în somn.
În timpul somnului, o parte din celule fac nani, să zicem şi celelalte care funcţioneză sunt cele care comanda organele interne: inima, stomacul, respiratia.. Celelalte fac legătura cu exteriorul, care fac legătura cu gândirea, cu judecata, cu decizia.. ele se odihnesc. Iar celule care nu dorm, curaţa aceste celule si ajuta la functionarea celulei nervoase.
Dacă nu dormim, privarea de somn duce la dereglarea funcţiei nervoase. Apar lucruri foarte grave. Drept dovadă, mari actori de la Hollywood cu privare de somn, cu luare de elemente anabolizante, excitante pentru sistemul nervos au dus la o dereglare majora, la acea boala a uitarii atat de grava care apare acum in sec 21.
Nu stiu cate cazuri am vazut, nu mai poate sa foloseasca mana dreapta, nu poate vorbi, cateva secunde, un minute, si apoi isi revine, inseamna ca zona respectivă a fost dischimiata, adica a primit mai puţin sînge, adica mai putin oxigen. Este mai mult decât un cartonaş galben, este un cartonaş roşu pentru că dintr-o simplă închidere a vaselor, accidentul vascular dischimic virgula tranzitor intra într-unul permanent. Dacă ai intrat in permanent este o mare nenorocire pentru ca daca la inima a intrat in permanent şi îi spune infarct miocardic exista mijloace de tratare, de dezobstruare, de bypass, este un muschi, poţi sa mai reusesti sa faci ceva", a spus medicul Alexandru Ciurea.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.P.