Alimentul care te ferește de infarct. Trebuie să-l incluzi în dieta ta pentru o inimă puternică
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 17.10.2022 la 10:51
Actualizat pe 17.10.2022 la 10:51
Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă oamenii în zilele noastre este infarctul. Indiferent de vârstă, din cauza unei vieți stresante sau din cauza efotului fizic îndelungat, oamenii ajung la această tragedie, care le pune, de multe ori, capăt vieții. Pe lângă un stil de viață sănătos, există și un aliment care te ferește de infarct și pe care trebuie neapărat să îl incluzi în dieta ta, pentru a avea o inimă sănătoasă.
- Alimentul care previne infarctul
- Cum să îți ții colesterolul sub control
Infarctul este una dintre probleme cele mai mari din zilele noastre, care le-a curmat viața multor oameni, în această perioadă. Chiar dacă s-ar crede că în spatele acestuia stau motive grave, ei bine, este de ajuns un stil de viață stresant ca să se ajungă la această tragedie. Așadar, în afară de păstrarea echilibrului în viață, există și alte lucruri care ajută la întărirea inimii, cum ar fi alimentele.
Alimentul care previne infarctul
Cu toții știm că alimentația sănătoasă este unul dintre cele mai importante aspecte din viața unui om, motiv pentru care trebuie să adăugăm în dieta noastră câteva alimente care ne asigură aportul de vitamine de care avem nevoie. Mai mult, pe lângă greutatea ținută sub control, acestea ne protejează și inima, astfel că previn infarctul.
Deși oamenii au fost obișnuiți să își ia vitaminele necesare din fructe și legume, există și câteva alimente mai puțin consumate, însă extrem de benefice pentru organism. Printre acestea se numără somonul, fulgii de ovăz, morcov, spanac, fasolea, semințele de in, laptele de soia, migdalele sau nucile. Însă, cu toate acestea, somonul rămâne pe primele locuri ale alimentelor cele mai benefice pentru inimă.
Alte tipuri de pește care ajută la prevenirea infarctului
Colesterolul este un aspect important în prevenirea infarctului, motiv pentru care oamenii trebuie să caute alimente care să aibă puterea de a-l scădea. Astfel, pe lângă somon, un alt tip de pește care ajută în acest sens este scrumbia de Dunăre.
Alături de somon și scrumbia de Dunăre, se adaugă și macroul sau heringul. Aceștia sunt bogați în Omega 3, astfel că pentru a da rezultate, este necesar să fie consumat de aproximativ 2 sau 3 ori pe săptămână.