Alimentul care te scapă de senzaţia de greaţă. Este folosit de secole
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 20.05.2022 la 23:03
Actualizat pe 20.05.2022 la 23:03
Fiecare persoană s-a simțit stânjenită la un moment dat, fie că a fost vorba despre un examen la facultate, fie despre alegerea ținutei pentru o primă întâlnire. Greața duce acea senzație neplăcută mult mai departe și este important să știm cum putem scăpa de ea într-un timp record. Iată care este alimentul minune!
- Ghimbirul te scapă de senzaţia de greaţă
- Ce alte beneficii are consumul de ghimbir
- Este folosit de secole
Trebuie să fim atenți, deoarece greața poate indica, de asemenea, o urgență gravă, mai ales dacă este cronică sau însoțită de simptome precum durere în piept, crampe abdominale severe, leșin sau confuzie.
Alimentul care te scapă de senzaţia de greaţă
Este important să aflați cauza disconfortului, indiferent de situație, mai ales atunci când vine vorba despre sănătate, însă există și un anumit aliment care te scapă de această senzație de greață, la orice oră.
Este folosit de secole și a dat rezultate întotdeauna. S-a descoperit că ghimbirul reduce simptomele de greață, în special în timpul sarcinii. Puteți încerca, de asemenea, o ceașcă de ceai de ghimbir, un pahar de bere cu ghimbir.
Poate funcționa prin descompunerea și eliminarea gazelor acumulate în intestine. De asemenea, ar putea ajuta la ameliorarea răului de mare sau de mașină.
Ce alte beneficii are consumul de ghimbir
1. Îți poate albi dinții
Puterea antibacteriană a ghimbirului îți poate albi dinții. Compușii activi din ghimbir numiți gingeroli împiedică creșterea bacteriilor orale. Aceste bacterii sunt aceleași care pot provoca boala parodontală, o infecție gravă a gingiilor.
2. Calmează durerile musculare
Ghimbirul nu va elimina durerile musculare pe loc, dar poate îmblânzi durerea în timp. În unele studii, persoanele cu dureri musculare din cauza exercițiilor fizice care au consumat ghimbir și-au revenit mult mai rapid, a doua zi.
3. Previne cancerul, de mai multe tipuri
Unele studii arată că moleculele bioactive din ghimbir pot încetini creșterea unor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul colorectal, gastric, ovarian, hepatic, de piele, de sân și de prostată.
Citește și: Ce se întamplă dacă mănânci lămâie în fiecare zi! Nu te așteptai la asta