Au apărut roșiile violet. Cum a fost posibil și ce beneficii uimitoare au pentru sănătate
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 12.09.2022 la 11:23
Actualizat pe 12.09.2022 la 11:23
Roșiile sunt printre cele mai consumate legume, mai ales datorită posibilităților de consum ale acestora. Dacă oamenii s-au obișnuit deja cu roșiile normale, trebuie să știe că acum s-au descoperit roșiile de culoare violet, iar acestea au beneficii surprinzătoare pentru sănătatea oamenilor.
- Roșiile violet modificate genetic
- Ce beneficii au pentru sănătate
Pentru a culege din roșii exact vitaminele și suplimentele de care au nevoie oamenii, cercetătorii din Departamentul de Agricultură al Statelor Unite ale Americii au creat roșiile violet, îmbunătățite din punct de vedere nutrițional, despre care cred să se pot cultiva în condiții de siguranță. Pentru a ajunge la această formă și culoare, aceste legume au fost modificate genetic, cu scopul de a produce o cantitate mai mare de antioxidanți decât cele obișnuite, potrivit unui studiu menționat de Newatlas.
Roșiile mov modificate genetic
Acest tip de roșii de culoare mov au ajuns în această formă după ce au fost modificate genetic, cu scopul de a produce o cantitate mai mare de antioxidanți. Aceștia sunt antocianii, care se găsesc natural și în unele alimente, precum afine sau varză roșie, de aici și pigmentul violet.
Ideea a venit de la un tip de roșii cu coaja violet naturală, care conțineau, însă, o cantitate mică de antociani. Așadar, cercetătorii s-au gândit să mărească cantitatea, prin modificarea genetică a acestora. Astfel, au luat două gene de la planta snapdragon și le-au adăugat în roșii, din care au rezultat acest tip de roșii violet. Cu ajutorul acestor gene, planta a produs mai mulți antociani.
Efectele asupra sănătății
Efectele asupra sănătății ale acestor roșii modificate genetic au fost testate pe șoareci, care erau deja modificați pentru a dezvolta cancer. În urma studiului, cercetătorii au observat că 30% dintre cei hrăniți cu roșiile violet au trăit mai mult decât cei care nu au consumat.
Citește și: De ce e bine să stropești roșiile din grădină cu drojdie. Trucul care îți va fi de mare folos