Câtă apă se pune la 100 g orez. Greșeala pe care o fac multe gospodine
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 19.10.2022 la 10:42
Actualizat pe 19.10.2022 la 10:43
Deși nu este on proces complicat, fierberea corectă a orezului poate da bătăi de cap în unele cazuri. Cantitatea de apă în care fierbem orezul trebuie să fie cea potrivită modului în care dorim să gătim orezul. Vezi câtă apă se pune la 100 g de orez!
- Ce cantitate de apă trebuie să pui la 100 g de orez
- Greșeala pe care o fac unele gospodine
Mâncare cu orez sau orezul în diferitele lui forme sunt printre cele mai comune preparate și cu toate acestea este foarte simplu să dai greș la fierbere. Trebuie să știi câtă apă se pune în funcție de cantitatea de orez pe care o prepari și tipul de preparat. Iată câtă apă se pune la 100 g de orez!
Câtă apă se pune la 100 g orez
Cantitatea de apă necesară pentru fierberea orezului este diferită de la u tip la altul. Astfel, pentru orezul uscat, măsura va fi de o cană de orez și 2,5 căni de apă. Pentru risotto, la o cană de orez vom adăuga 3 căni de apă, iar la orezul cu bulion, o cană de orez va fi însoțită de 4 căni de apă.
În funcție de gramaj, dacă prepari orezul în același vas și îl fierbi la aceeași intensitate, vei avea nevoie de 1,5 l de apă, inițial, la care vei adăuga greutatea orezului în lichid sub formă de apă. De exemplu:
100 g orez: 1,5 l + 0,1 l = 1,6 l
200 g orez: 1,5 l +0,2 l = 1,7 l
400 g orez: 1,5 l +0,4 l = 1,9 l
Astfel, pentru 100 de grame de orez, folosești 1,6 litri de apă, când fierbi și prepari orezul în acelaș vas, la aceeași intensitate.
Reetă de orez cu roșii și busuioc
Ingrediente
- 200 g mazăre
-o legătură de pătrunjel
-2 sau 3 fire de busuioc verde
-2 sau 3 linguri de ulei de măsline
-300 gr de orez
-300 gr de roșii cherry
-1 praf de șofran
-50 gr de margarină
-sare
-piper alb măcinat
Mod de preparare
Orezul se alege, se spală bine și se pune pe foc sa fiarbă într-o oală, cu trei căni de apă. Se adaugă sare, piper și se lasă să fiarbă la foc potrivit. După ce a fiert suficient, se adaugă margarină și praful de șofran, apoi amestecați ușor pentru a nu zdrobi, acoperiți cu capac și înfășurați într-un prosop de bucătărie.
Tăiați roșiile cherry cubulețe și le căliți în ulei de măsline alături de mazăre fiartă. Adăugați busuiocul verde și pătrunjelul tocat mărunt și lăsați pe foc până prind gust. Orezul îl amestecați cu legumele călite, condimentați și serviți alături de frunzulițele de busuioc verde.
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui folie de aluminiu în borcanul cu orez sau făină. Truc de majore ajutor în bucătărie