Cât orez se pune la ardei umpluți, de fapt. Așa ies perfecți
Publicat pe 17.10.2022 la 12:09 Actualizat pe 17.10.2022 la 12:09
Îți dorești să pregătești o masă delicioasă pentru tine și familia ta, dar de fiecare dată când ai făcut ardei umpluți ți s-a părut că nu sunt chiar atât de buni? Ei bine, trebuie să știi că de vină ar putea fi cantitatea de orez. Iată o rețetă care te va ajuta.
- Cât orez trebuie să pui la ardei umpluți
- Cea mai delicioasă rețetă
Vrei să faci ardei umpluți, însă de fiecare dată când ai încercat nu ți-a plăcut gustul sau structura lor? Iată cât orez se pune, de fapt. Numai cele mai pricepute gospodine știu acest secret.
Cât orez se pune la ardei umpluți
Dacă vrei să pregătești cei mai delicioși ardei umpluți pentru tine și cei dragi, trebuie să știi că este esențial să folosești 250 de g de orez pentru 12 ardei.
Ingrediente
- țelină verde
- zeama de la o lămâie
- două lingurițe de sare
- piper
- o linguriță cimbru
- un kg carne tocată
- 3 cepe
- un morcov mic
- un ou
- 400 g roșii în bulion
- 200 g suc de roșii
- 250 g orez
- 12 ardei grași
- o legătură de mărar
- o legătură de pătrunjel
Modul de preparare
Punem într-un vas mare carnea tocată, orezul spălat, morovul dat pe răzătoare, ceapa tăiată, condimentele, oul, roșiile în bulion, pătrunjelul și mărarul, după care amestecăm bine compoziția.
Curățăm bine ardeii pe interior și avem grijă să scoatem toate semnițele. Punem din umplutură cu o lingură în fiecare ardei, pe rând, până ajungem la baza acestora. Deaspura putem pune ori o felie de roșie sau partea pe care am tăiat-o de la ardei.
Punem într-o cratiță țelina, iar pestte punem ardeii, unul lângă celălalt, în picioare. După ce am pus ardeii punem peste câteva fire de țelină, turnăm peste sucul cu apă și roșii. La cratiță punem capacul și le punem la fiert la temperatura maximă, pentru 15 minute, să dea în clocot, iar apoi reducem focul la 220 de grade. Verificăm după o oră, iar la final punem zeama de lămâie. În total, se lasă la fiert pentru două ore, iar apoi sunt gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Câtă sare se pune la varza murată? Așa nu se înmoaie și rămâne crocantă toată iarna