Ce conține cașcavalul de la Lidl și Kaufland, de fapt. Mare atenție la acest detaliu important de pe etichetă
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 22.02.2023 la 10:21
Actualizat pe 22.02.2023 la 10:21
Românii obișnuiesc să cumpere cașcaval și brânzeturi mai mult de la supermarket, decât de la producătorii locali, fiind și mai accesibil în timpul unor alte cumpărături. Însă, puțini știu ce conține acest aliment, atunci când este vândut în magazinele Lidl și Kaufland. Clienții trebuie să fie atenți la aceste detalii importante de pe etichetă.
- Ce conține cașcavalul din Lidl sau Kaufland
- Puțini oameni știu ce apare pe etichetă
Produsele din supermarketuri au luat avans în fața celor vândute de producători, iar oamenii preferă să cumpere cașcaval mai ales din magazine precum Lidl sau Kaufland. majoritatea sortimentelor au un gust delicios, dar nu mulți știu ce ingrediente conține de fapt, atunci când nu este produs de oamenii în casele lor.
Ce conține cașcavalul de la Lidl și Kaufland
Cașcavalul este un produs cumpărat de mulți oameni în România, mai ales pentru că poate să fie folosit în multe preparate, dar și mâncat gol. În magazinele Kaufland și Lidl are un preț destul de mic, motiv pentru care lumea uită să se uite pe etichetă atunci când îl cumpără.
În lista de lucruri pe care le conține cașcavalul, apar câteva ingrediente despre care oamenii ar trebui să afle, înainte să îl bage în coș. Din acest motiv, recomandarea specialiștilor este ca lista de ingrediente să fie citită cu atenție, mai ales atunci când este vorba despre oameni cu alergii sau anumite probleme de sănătate.
”Este inutil să vă spun, că magazinele de discount sunt insensibile și nici măcar nu te bagă în seamă atunci când vrei să le atragi atenția asupra faptului că primesc în magazin și asează la raft produse lactate cu denumiri dubioase. Este cazul, spre exemplu, al celebrului cașcaval Gouda, întâlnit la raft cu această denumire și care ar trebui să fie acea brânză olandeză foarte consumată în țara de origine și care se obține doar din lapte de vacă pasteurizat.”, a declarat Reprezentantul Asociației Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL).
Cașcavalul preparat cu rețetă proprie
Un sortiment de cașcaval din cele două magazine este preparat după o rețetă proprie, iar specialistul a spus că pe lista ingredientelor se află coloranți artificiali. Acest lucru nu se întâmplă și în cazul rețetei originale, conform declarațiilor lui.
”În România, la unele magazine, un produs etichetat ca fiind cașcaval Gouda are o rețetă proprie, care include coloranți artificiali – caroteni, care nu au nimic în comun cu rețeta originală”, a declarat președintele APRIL, Dorin Cojocaru.