Ce fructe e recomandat să consumi în sezonul de iarnă. Îți vor crește imunitatea și îți vor da o stare de bine
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 18.11.2024 la 09:22
Actualizat pe 18.11.2024 la 09:22
Iarna își face simțită prezența și în România cu pași mici, dar siguri. Deși sezonul rece poate părea o perioadă în care trebuie să te încălzești cu supe, trebuie să știi că sunt și câteva fructe care îți vor crește imunitatea și îți vor da o stare de bine.
- Ce fructe să mănânci în sezonul rece
- Îți vor crește imunitatea și îți vor da o stare de bine
Cu toții știm că fructele sunt întotdeauna printre cele mai sănătoase opțiuni alimentare, iar acest lucru este valabil și pentru zilele friguroase care sunt tot mai aproape. Fructele de iarnă sunt delicioase, suculente și dulci, și conțin o mulțime de vitamine, minerale, antioxidanți și fibre, de care organismul are mare nevoie pentru a trece cu bine peste zilele reci de iarnă.
Ce fructe să mănânci în sezonul rece
Consumul fructelor de iarnă în dieta ta poate asigura o tensiune arterială sănătoasă, poate reduce riscul bolilor de inimă și poate stimula metabolismul și imunitatea. Și asta nu e tot! Ele pot, de asemenea, să ajute la menținerea unui nivel sănătos al zahărului din sânge.
Mere. Merele sunt ieftine și, pentru că există atât de multe soiuri diferite, sunt extrem de versatile. Le poți folosi în plăcintă, crumble, strudel sau charoset.
Pere. Perele de toamnă târzie și de iarnă sunt unele dintre cele mai spectaculoase fructe ale anului și există atât de multe lucruri pe care le poți face cu ele - inclusiv deserturi dulci, poșare sau asociere cu brânză și chiar ca garnitură pentru pizza.
Rodii. Sunt un adevărat deliciu al sezonului de iarnă, care oferă un impuls nutrițional în timpul lunilor reci. Bogate în antioxidanți, rodiile ajută la întărirea oaselor și imunității, în timp ce conținutul ridicat de vitamina C ajută la întinerirea pielii, combătând uscăciunea care însoțește adesea sezonul de iarnă.
Clementine. Încearcă să consumi mozzarella de bivoliță cu clementine, migdale fragede, rodie și oregano.
Portocale. Cele mai bune portocale se găsesc în lunile de iarnă, când sunt mari și dulci. Doar pentru că este iarnă, nu înseamnă că nu te poți bucura de o salată bună. Încearcă o rețetă de salată de fenicul și portocale.
Bananele, recomandate pentru consum și în sezonul rece
Extrem de ieftine și aparent mereu în sezon, bananele sunt o sursă excelentă de potasiu, necesar pentru a menține un echilibru sănătos al apei în celule.
Bananele au, de asemenea, niveluri de vitamina B-6, care ajută la fortificarea și construirea celulelor, magneziu, fibre și mangan. O porție, sau o banană coaptă medie, furnizează aproximativ 110 calorii.
Dacă nu îți plac simple, le poți consuma preparate în smoothie.
Citește și: Cum se taie corect un avocado. Poate fi consumat în diverse combinații alimentare