Ce ustensile de bucătărie sunt periculoase și trebuie să le arunci. Multe gospodine nu știu la ce se expun dacă le păstrează
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 24.02.2023 la 11:36
Actualizat pe 24.02.2023 la 11:36
Gospodinele păstrează în bucătărie mai multe ustensile care ar putea să fie dăunătoare. Acestea reprezintă un pericol mare pentru sănătate și trebuie să fie înlocuite pentru o casă cât mai curată și primitoare.
- Ustensilele de bucătărie pe care trebuie să le arunci
- Pericolele la care te expui sunt uriașe
Toate gospodinele au ustensile care le ajută să facă treburile casnice mai rapid, dar unele dintre ele pot reprezenta un adevărat pericol pentru sănătate. Acestea se înlocuiesc periodic fiindcă pot acumula multe bacterii.
În momentul în care vei avea o casă curată, vei vedea o mulțime de beneficii privind sănătatea ta, dar și buna dispoziție. Ustensilele le bucătărie se schimbă, înainte să devină pericole pentru sănătate.
Caserole vechi de plastic
Prima dată ar trebui să verificăm lucrurile din plastic pe care le avem în casă, precum caserolele. Ele poarte microbi, mai ales dacă sunt vechi și uitate într-un dulap. Pentru sănătatea voastră, ar trebui să le aruncați având multe bacterii. Dacă au și o culoare ștearsă și nu se mai curăță, cu atât mai mult.
Tacâmurile vechi
Dacă ai mai multe seturi de tacâmuri și nu știi de când le ai, este un semn bun că ar trebui să le arunci. Păstrează-le doar pe cele pe care le folosești și sunt într-o stare bună.
Prosoapele de bucătărie
Deși pare foarte util să ai mai multe prosoape sau cârpe de bucătărie, este recomandat să le arunci o dată la ceva timp. Cele care nu mai arată bine, poate chiar s-au rupt sau au pete, ar trebuie să fie aruncate, fără să vă mai gândiți a doua oară.
Linguri de lemn
Lingurile de lemn pot reprezenta un pericol pentru sănătate. Ele sunt fabricate dintr-un material care nu rezistă în timp și se poate uza odată cu trecerea timpului. Dacă sunt folosite în timpul gătirii, ele se scufundă permanent într-un mediu cald și acid care va dăuna materialului. Ele pot să aibă mici crăpături și ajung să dețină bacterii dacă sunt folosite mai mult de 2 ani.
CITEȘTE ȘI: Cum să cureți geamul de la baie cu un ingredient din bucătărie. Rezultatul va fi uimitor