Cea mai pufoasă negresă de post pe care ai gustat-o vreodată! Desertul perfect fără ouă și fără lapte

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 03.08.2025 la 15:53
Actualizat pe 03.08.2025 la 15:53
Poți să faci o prăjitură delicioasă, pufoasă și aromată chiar și fără ouă, lapte sau unt. Negresa de post este dovada că deserturile simple, fără ingrediente de origine animală, pot fi la fel de bune, ba chiar mai bune!
- Rețetă ușoară de negresă de post
- Desertul perfect fără ouă și fără lapte
Rețeta de negresă de post este pentru cei care urmează o alimentație vegană sau pur și simplu vor ceva dulce, rapid și ușor de preparat. Se face din ingrediente simple, pe care le ai deja în casă, și este gata în mai puțin de o oră.
Rețetă pentru cea mai pufoasă negresă de post pe care ai gustat-o vreodată
Ingrediente:
280 g făină
240 ml apă
250-280 g zahăr
100 g cacao pudră
80-100 ml ulei
1 linguriță de sare
2 fiole esență de vanilie
1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt
Opțional: zahăr pudră pentru decorat
Mod de preparare
- preîncălzește cuptorul la treapta mare.
- tapetează o tavă cu hârtie de copt.
- adaugă făina și peste pune restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr într-un bol.
- amestecă foarte bine cu un tel compoziția de negresă de post până când observi o compoziție omogenă.
- toarnă peste compoziția uscată apa, uleiul și esența de vanilie.
- amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până vei obține un aluat destul de lichid, dar omogen.
- toarnă aluatul de negresă în tavă.
- uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcă ușor tava până când se așază perfect compoziția.
- pune negresa de post la cuptor și dă focul la mediu spre mic timp de 30 de minute.
- scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească, iar apoi pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale.
Poftă bună!
Citește și: Negresă cu glazură de ciocolată. Rețetă pentru prăjitura apreciată de toată lumea