Chec cu făină de migdale. Rețetă simplă pentru o prăjitură dietetică
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 04.08.2022 la 17:13
Actualizat pe 04.08.2022 la 17:13
Chiar și atunci când urmezi o dietă slabă în carbohidrați, poți savura prăjituri delicioase. Un chec cu făină de migdale este una dintre opțiunile perfecte pe care le ai. Rețeta pe care trebuie s-o urmezi este foarte simplă, iar rezultatul este uimitor.
- Chec cu făină de migdale
- Rețeta unei prăjituri delicioase, de dietă
Dacă ai poftă de o prăjitură, dar vrei să eviți carbohidrații, checul cu făină de migdale este una dintre variantele la care poți să apelezi. Are un gust delicios, dar este dulcele care nu-ți afectează dieta și poate fi făcut cu ușurință în casă. Rețeta cuprinde câțiva pași simpli, iar checul va fi gata în aproximativ o oră.
Rețetă de chec cu făină de migdale
Ingrediente
- 180 g făină de migdale
- 80 g Green Sugar
- 1 linguriță praf de copt
- un praf de sare
- 4 ouă de mărime mijlocie
- 60 g unt
- 100 g cremă de brânză
- 1 linguriță de coajă rasă lămâie
Mod de preparare
Într-un bol mare, se amestecă untul, crema de brânză și coaja de lămâie cu mixerul, până când se transformă într-o compoziție pufoasă. Se adaugă îndulcitorul și se mai bate puțin.
Ouăle se pun pe rând și se mixează după fiecare. Trebuie să iasă o compoziție lichidă, în care se pune amestecul de făină de migdale, praf de copt și sare, și se amestecă din nou, până la omogenizare. La final, aluatul trebuie să fie nu foarte gros, ca atunci când cade de pe lingură să își păstreaze forma doar 1-2 secunde.
Compoziția se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie de copt și se dă în cuptorul încins la 170 grade C. Checul cu făină de migdale va fi copt în aproximativ 1 oră sau când suprafața se rumenește și devine fermă la atingere.
Checul se taie și se servește după ce a fost lăsat la răcit pe un grătar.
Citește și: Rețetă de înghețată cu mure. Un desert delicios pentru sezonul cald