Cum faci cea mai delicioasă plăcintă cu dovleac. Rețeta simplă, ca la bunica acasă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 09.09.2024 la 20:46
Actualizat pe 09.09.2024 la 20:46
Plăcintă cu dovleac: aparent simplă, dar adesea o provocare! Dacă urmezi pașii din articolul de mai jos vei obține, cu siguranță, un desert delicios.
- Cea mai bună rețetă de plăcintă cu dovleac
- Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține un preparat delicios
Această plăcintă cremoasă cu dovleac făcută în casă te va cuceri instant. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și puțin timp pentru a o prepara. Fie că o pregătește pentru un eveniment, sau pentru a-i surprinde pe cei dragi cu un desert, într-o zi obișnuită din săptămână, aceasta este cea mai bună și simplă rețetă de plăcintă cu dovleac.
Cum faci cea mai delicioasă plăcintă cu dovleac
Înainte de a începe procesul încântător de realizare a acestei plăcinte cu dovleac, trebuie să te asiguri că ai toate ingredientele la îndemână sau că știi ce să cumperi de la magazin. Fiecare componentă joacă un rol important în pregătirea desertului perfect.
Ingrediente:
1 cană mare cu apă călduță (300 ml)
5-6 linguri ulei
½ linguriță sare
1 lingură zahăr
1 plic drojdie uscată (7 g)
făină cât cuprinde
Umplutură:
1 farfurie cu varf dovleac răzuit
2-3 linguri zahăr pentru fiecare rulou
scorțișoară măcinată ori zahăr vanilat (1/2 plic pt fiecare rulou), dupa gust
ulei pt uns foile
zahăr pudră vanilat pentru decor
Mod de preparare:
- se amestecă ingredientele pentru aluat. se frământă până se obține o compoziție omogenă, fără ca acesta să se lipească de mâini.
- se lasă apoi la dospit aproximativ 30 minute, într-un loc cald.
-se împarte coca în 4 părți egale.
- se întinde apoi fiecare bucată în foaie subțire, ca de tăiței, cu ajutorul unui făcăleț.
- se unge cu ulei și apoi se întinde uniform un sfert din dovleacul ras.
- poate fi presărată scorțișoară sau zahăr vanilat, după gust, și cele 2-3 linguri de zahăr pentru fiecare rulou în parte.
- foaia trebuie apoi rulată cu grijă, păstrând în margine câte 2 cm de foaie neacoperită de compoziție.
- se așează ruloul în tava tapetată cu hârtie de copt se unge cu ulei.
- se coace la foc mediu până se rumenește deasupra.
Citește și: Rețetă de plăcintă sărată cu dovleac. Un preparat delicios pentru toamnă