Cum prepari cea mai bună ruladă cu mere cu blat turnat. Un desert plin de savoare, super-ușor de făcut acasă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 03.02.2025 la 12:24
Actualizat pe 03.02.2025 la 12:24
Dacă nu ai idee ce să mai gătești dulce, îți propunem să încerci această ruladă de mere cu blad turant. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente și se prepară rapid și ușor.
- Rețetă de ruladă cu mere cu blat turnat
- Un desert plin de savoare, super-ușor de făcut acasă
Rulada cu mere și blat turnat este soluția ideală pentru un desert simplu și delicios. Această prăjitură este perfectă pentru orice ocazie, de la o masă în familie până la un desert de weekend, și se face rapid, fără să petreci prea mult timp în bucătărie sau să ai nevoie de prea multe ingrediente costisitoare.
Rețetă de ruladă cu mere cu blat turnat
Ingrediente:
4 ouă
200 g zahăr
250 g făină
300 ml lapte
1 plic praf de copt
Pentru umplutura de mere:
8 mere mari
3-5 linguri de zahăr
1 linguriță scorțișoară
2 linguri ulei floarea soarelui
Mod de prepare:
- curăță merele și apoi dă-le pe răzătoarea mare
- pune-le apoi la călit în două linguri de ulei, cu zahărul și scorțișoara, la foc mic, până când se va evapora tot sucul lăsat.
- întinde umplutura în tavă, direct pe hârtia de copt și las-o să se răcească.
- într-un bol, mixează două ouă cu zahărul, apoi adaugă făina, laptele și praful de copt.
- după ce ai mixat bine, tornă compoziția în tavă, peste umplutură.
- pune tava la cuptor la 180°C pentru aproximativ 20 de minute, până când blatul devine auriu și trece testul scobitorii.
- scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească puțin, acoperă apoi cu o foaie de copt și răstoarn-o pe masă, cu ajutorul unui fund de lemn, în așa fel încât umplutura să rămână în partea de sus.
- îndepărtează apoi hârtia de copt de pe umplutură și cu ajutorul celei de dedesubt rulează prăjitura cât mai strâns.
- las-o să se răcească, apoi pudrează cu zahăr.
Poftă bună!
Citește și: Rețetă de ruladă cu cremă de lămâie. Prăjitura delicioasă pentru a-i surprinde pe cei dragi