Cum să împachetezi sarmale de două ori mai repede. Truc genial

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 11.12.2024 la 17:14
Actualizat pe 11.12.2024 la 17:14
Nu există sărbători de iarnă fără sarmale, un preparat-vedetă la masa cu cei dragi! Românii iubesc mirosul lor în casă, mai ales celor care le amintește de copilărie. Așadar, nu trebuie să le ratezi nici în acest an. Iată un truc care te va ajuta să împachetezi sarmalele rapid și perfect.
- Cum împachetezi mai ușor sarmalele
- Așa vor rămâne întregi și după fierbere
Sarmalele sunt un preparat foarte iubit de către români, mai ales în perioada sezonului rece, când varza acră este cea mai delicioasă. Indiferent de varza pe care o folosești, există câteva trucuri care te vor ajuta să gătești sarmale delicioase, cu o aromă care se îmbină perfect cu spiritul sărbătorilor de iarnă.
Cum să împachetezi mult mai repede sarmalele
Una dintre părțile care necesită cea mai multă răbdare când vine vorba despre gătirea sarmalelor este împachetatul. Trebuie să fie înfășurate bine, astfel încât să nu iasă pe dinafară umplutura. Ai mai multe opțiuni la dispoziție, dar una dintre ele te va ajuta să le împachetezi de două ori mai repede.
Se fierbe varza, iar mai apoi se lasă la scurs. Se ia o foaie de varză, se taie puțin din margini și se taie puțin în partea de jos, în mijloc. Se ia o lingură de carne și se pune în mijloc. Se împăturește cu partea din foaia de varza care a fost tăiată în partea de jos și se trage umplutura, astfel încât să fie ținută strâns. Se împăturesc apoi părțile din stânga și dreapta și se rulează.
Sarmaua se pune în oală și se așează strâns alături de celelalte sarmale, astfel încât să rămână întregi. Un secret foarte important este nu fierbi sarmalele mai mult decât trebuie, pentru că în acest caz se vor sfărâma.
Ce să adaugi în carnea sarmalelor pentru un gust aromat
Carnea sarmalelor se gătește după câteva secrete foarte importante, astfel încât să aibă un gust aromat. Este foarte important să o condimentezi corect. Pe lângă sare, piper și boia, există și alte condimente pe care este recomandat să le adaugi.
Un condiment foarte util este cimbrul, dar și busuiocul. O altă idee bună este coriandru, un condiment care dă cărnii un gust foarte aromat.
Citește și: Sarmale mănăstirești cu nucă. Rețeta de post inedită pe care trebuie să o încerci