Cum să îngrijim mușcatele ca să înflorească abundent în primăvară. Cele mai simple trucuri de la specialiști
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 15.02.2023 la 13:56
Actualizat pe 15.02.2023 la 13:56
Dacă îți plac mușcatele, dar nu știi cum ar trebuie să le îngrijești, astfel încât în primăvară să înflorească, trebuie să știi că procesul nu este atât de complicat, dar trebuie să acorzi mare atenție mediul în care sunt ținute plantele. Mușcatele sunt flori sensibile, iar frigul le poate dăuna.
- Cum să îngrijim mușcatele ca să înflorească abundent în primăvară
- Cele mai simple trucuri de la specialiști
Specialiștii spun că există câteva etape de la care nu trebuie să te abați, pentru ca mușcatele să înflorească în primăvară.
Ce-i drept, iarna au nevoie de mai multă atenție, pentru că, de cele mai multe ori, efectele frigului le pot dăuna.
Cum trebuie să îngrijești mușcatele, pentru a înflori în primăvară
Pentru început, este bine ca mușcatele să fie tăiate, mai ales ramurile bătrâne, care pot îngreuna înflorirea plantei.
În plus, este bine ca înainte să tai lăstarii, să dezinfectezi unealta, asta pentru că există viruși, care pot dăuna plantei, iar mai apoi să o stropești cu o substanță care are în compoziție fungicid.
Mai apoi, este bine ca în sezonul rece, plantele să fie ținute într-un loc cald și luminos. Temperatura nu trebuie să depășească 14 grade Celsius, iar valorile termice mai mici pot dăuna plantei.
Trebuie precizat faptul că mușcatele sunt sensibile, dacă sunt ținute în locuri cu umbră sau reci, iar în primăvară, există probabilitatea să nu mai înflorească.
Alte trucuri de care trebuie să ții cont
Un alt aspect important este udarea. Mușcatele nu sunt plante iubitoare de apă, mai ales iarna.
De aceea, planta trebuie udată o dată la două săptămâni. În plus, este importantă și cantitatea de apă, care nu trebuie să fie prea mare, ci doar cât solul să fie umed.
Dacă, de obicei, este indicat să incluzi în îngrijirea plantelor și anumite substanțe care să le mențină sănătoase, acest lucru nu este recomandat și iarna, atunci când mușcatele nu au nevoie decât de puțină apă.
Un alt aspect important este momentul în care sunt scoase afară. Indicat este să treacă perioada cu brumă, iar tot atunci este bine să schimbi ghiveciul în care au fost ținute peste iarnă.
Abia în lunile în care temperaturile încep să mai crească este bine să fie folosite și anumite substanțe pentru fertilizare.
Citește și: De ce probleme de sănătate te scapă mușcatele. Sigur nu ai știut asta până acum