Cum să păstrezi salata verde la frigider o lună. Trucurile la care apelează gospodinele ca să evite frunzele ofilite
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 26.08.2022 la 10:18
Actualizat pe 26.08.2022 la 10:18
Pentru a ne păstra legumele proaspete la frigider un timp cât mai îndelungat, trebuie să știm cum să le depozităm corect. Noi îți dezvăluim câteva trucuri care te vor ajuta să te bucuri de legumele tale proaspete și de vitaminele acestora, fără să ai surprize neplăcute, cum ar fi frunze ofilite sau părți stricate.
- Cum să menții salata proaspătă în frigider
- Aceste trucuri te vor ajuta să scapi de frunzele ofilite
Gospodinele adevărate folosesc des astfel de trucuri pentru a-și depozita în siguranță legumele, mai ales salată, una dintre legumele pe care orice persoană ar trebui să o aibă în frigider. Pentru că este o legumă de bază, multă lume tinde să cumpere prea multă salată, care să se strice ulterior, din cauza depozitării greșite. Ca să evităm acest lucru, trebuie să urmăm câșiva pași.
Fiecare legumă este diferită, în funcție de necesitățile fiecăreia, însă există câteva principii de urmat valabile la toate. În primul rând, nu este recomandat ca legumele să fie umede în momentul în care le depozitezi în frigider. Fie le speli și le usuci foarte bine, fie le speli doar înainte de a le consuma. Dacă sunt umede, bacteriile se vor dezvolta mai repede.
Cum menținem salata proaspătă în frigider
Cu toții știm cât de delicioasă este salata proaspătă, însă din păcate, este unul dintre legumele cele mai sensibile la umezeală și frig, motiv pentru care riscăm să se strice mai repede, dacă cumpărăm în cantități mari. Însă, există soluții pentru a proteja salata și a o păstra proaspătă. În primul rând, este recomandat să nu o lipim de pereții înghețați ai frigiderului și să nu o expunem direct la frig.
Salata se taie fâșii, cu ajutorul unui cuțit și al unei foarfece, se spală bine pentru a îndepărta bacteriile și se usucă foarte bine, până nu mai râmăn stropi de apă. Se poate depozita tocată, în borcane din sticlă, acoperite cu hârtie de bucătărie. Borcanele se bagă în frigider, cu capul în jos.