Cum se pregătesc corect chiftele. Ce greșeală fac gospodinele
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 26.10.2022 la 16:31
Actualizat pe 26.10.2022 la 16:31
Chiftelele sunt alegerea perfectă în pregătirea unui preparat rapid atunci când membrii familiei se întorc de la serviciu. Chiar dacă pe internet circulă o mulțime de rețete privind modul de preparare al chiftelelor, multe dintre acestea sunt greșite. Însă, poți afla acum care este secretul chiftelelor perfecte. Ce greșeală fac gospodinele atunci când pregătesc acest preparat.
- Cum se pregătesc corect chiftele
- Greșeala făcută de gospodine
Chiftelele sunt alegerea preferată a tuturor gospodinelor atunci când vine vorba de pregătirea unui preparat ce poate fi servit chiar și rece. Însă, puține dintre acestea știu secretul chiftelelor perfecte.
Cum se pregătesc corect chiftele
Unul dintre secretele de bază în prepararea chiftelelor stă în amestecul cu mâinile al compoziției de carne. În acest fel, căldura degajată va ajuta la eliberarea proteinelor din carne, care vor face amestecul să stea închegat atunci când se gătește. Carnea tocată va deveni ușor lipicioasă atunci când este gata.
Pesmetul
Atunci când adaugi pesmet trebuie să te asigur că folosești o cantitate potrivită. Produsul acționează că o umplutură și împiedică chiftelele să devină prea uscate. O cantitate prea mare de pesmet poate strica textura chiftelelor, transformându-le în ceva asemănător cu un miez de pâine vechi, în timp ce o cantitate prea mică nu va da efectul de umplutură dorit. Cantitatea corectă este de 3 linguri de pesmet proaspăt pentru fiecare kilogram de carne tocată.
Ouă
Adaugă un ou ușor bătut. Pentru că acest produs acționează ca un liant pentru ingrediente, ai nevoie doar de o cantitate mică.
Făină
Rulează chiftelele în făină simplă înainte de a le prăji. Acest truc reprezintă o metodă pentru a preveni destrămarea chiftelelor.
Cum se congelează chiftelele
Pentru a congela chiftelele nefiert trebuie să le așezi într-un singur strat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Apoi, pune-le în congelator.
Imediat după ce s-au întărit și congelat, pune-le într-un recipient etanș stratificat între hârtii de copt sau pune-le într-o pungă mare cu fermoar și congelează-le timp de până la 2 luni.
Acestea pot fi dezghețate, ulterior, în frigider peste noapte sau până la 24 de ore.
CITEȘTE ȘI: https://spynews.ro/beauty-lifestyle/retete/reteta-de-chiftele-din-carne-tocata-cu-usturoi-ingredientul-care-le-face-pufoase-289246.html