Cum se prepară băutura minune care te ține departe de răceală. Ai nevoie de doar câteva ingrediente
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 28.09.2023 la 10:30
Actualizat pe 28.09.2023 la 10:30
Odată cu venirea toamnei, de cele mai multe ori, răcelile sunt tot mai frecvente în rândul oamenilor. Cum sezonul rece se apropie, cu siguranță vă doriți să mâncați produse care să vă crească imunitatea. Pe lângă fructele și legumele care ar trebui consumate în mod frecvent pentru a avea un organism sănătos, există și o băutură minune care te ferește de răceală. Ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a o pregăti acasă.
- Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara băutura care te ține departe de răceală
- Ce pași trebuie să urmezi pentru a obține preparatul potrivit
Dacă ești decis să nu răcești deloc în acest sezon, există câțiva pași simpli pe care îi puteți urma și care te pot ajuta să eviți gripa. Susținerea imunității nu înseamnă doar obținerea de vitamine suplimentare, deși cu siguranță merită să mănânci multe fructe și legume. Există și alte alimente și acțiuni pe care le puteți lua pentru a-ți oferi cele mai bune șanse de a te simți în formă și sănătos în lunile de iarnă.
Cum se prepară băutura minune care te ține departe de răceală
Ingrediente:
pere – 1 kg
lapte proaspăt – 2 lingurițe
măceșe uscate – 2 lingurițe
de albine – 1 linguriță
apă – 1 linguriță
Mod de preparare:
- fierbe o ceașcă de ceai cu apă;
- adaugă măceșele uscate în apă;
- acoperă vasul cu un capac pentru a lăsa măceșele să se aburească timp de 15 minute sau puțin mai mult.
- toarnă laptele proaspăt într-un recipient separat și dizolvă în el polenul de albine. (e nevoie de aproximativ 10 minute pentru a se dizolva)
- curăță perele de coajă, de semințe și taie-le în bucăți mici. Adaugă fructelor laptele proaspăt cu polen de albine, apa din infuzia de măceșe și miere, după gust.
- pasează apoi tot acest amestec și vei obține o băutură foarte gustoasă și bogată în ingrediente utile, care va ajuta, fără îndoială, sistemul imunitar, potrivit actualno.com.
Citește și: Cu ce se oprește vinul din fermentație, de fapt. Trucul folosit de bunici la țară pentru a-i da aroma