De ce e bine să mănânci ananas în sezonul rece. Beneficiile pe care acest fruct le are pentru sănătate
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 24.11.2024 la 11:12
Actualizat pe 24.11.2024 la 11:12
Ananasul este un fruct delicios și nutritiv care poate fi savurat pe tot parcursul anului, inclusiv în timpul sezonului de iarnă. De ce e bine să mănânci acest fruct în sezonul rece. Beneficiile pe care le are pentru sănătate.
- Ce beneficii are ananasul pentru sănătate
- De ce e bine să îl consumi în sezonul rece
Specialiștii spun că ananasul conține bromelaină, o enzimă digestivă care oferă majoritatea beneficiilor sale. S-a constatat că bromelaina combate cancerul și combate inflamațiile și afecțiunile asociate. De asemenea, fructul stimulează imunitatea și întărește oasele.
De ce e bine să mănânci ananas în sezonul rece
Ananasul și compușii săi sunt legați de mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea digestiei și a imunității, dar și a recuperării după diferite intervenții chirurgicale.
E recomandat să mănânci ananas în sezonul rece pentru a-ți crește imunitatea. Bromelaina din fruct poate întări sistemul imunitar și poate accelera vindecarea rănilor. Potrivit unor studii, copiii care consumau suc de ananas aveau un risc mai scăzut de a contracta infecții microbiene. S-a constatat că fructul crește de patru ori concentrațiile de globule albe care luptă împotriva bolilor
Într-un alt studiu, copiii cu sinuzită au prezentat o recuperare mai rapidă cu un supliment de bromelaină, scrie stylecraze.com.
Așadar, ananasul este o sursă excelentă de vitamina C, care este esențială pentru susținerea unui sistem imunitar sănătos. În timpul lunilor de iarnă, când răcelile și gripa sunt mai frecvente, consumul de alimente bogate în vitamina C, cum ar fi ananasul, poate ajuta la creșterea imunității.
Consumul de ananas poate reduce riscul de cancer
Cancerul este o boală cronică caracterizată prin creșterea necontrolată a celulelor. Progresia sa este în mod obișnuit legată de stresul oxidativ și inflamația cronică.
Mai multe studii notează că ananasul și compușii săi, inclusiv bromelaina, pot reduce riscul de cancer prin minimizarea stresului oxidativ și reducerea inflamației.
Unele studii arată că bromelaina poate ajuta, de asemenea, la tratarea cancerului care s-a dezvoltat deja, scrie healthline.com.
Citește și: De ce e bine să bei ceai de ananas. 5 beneficii miraculoase pentru sănătate