De ce să mănânci mere deshidratate pe timpul iernii. Cum se prepară și ce beneficii miraculoase au
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 18.01.2024 la 15:05
Actualizat pe 18.01.2024 la 15:05
Merele deshidratate sunt un ajutor uriaș pentru organism, iar acest lucru îl confirmă și specialiștii. Puțini oameni știu cît de benefice sunt și cât de ușor se păstrează, astfel încât să le poți consuma de fiecare dată când simți nevoia.
- La ce te ajută merele deshidratate
- Specialiștii le recomandă pe timpul sezonului rece
Imunitatea oamenilor este pusă la încercare de sezonul rece, motiv pentru care este nevoie de ”ajutoare”. Pe acestea le găsești în alimente și în anumite ingrediente, motiv pentru care ele nu trebuie să lipsească din alimentația ta. Dincolo de cele pe care le cunoaște toată lumea, merele deshidratate au beneficii uimitoare.
De ce să mănânci mere deshidratate pe timpul iernii
Merele deshidratate sunt recomandate mai ales pentru persoanele care vor să se bucure de o gustare și să și slăbească, în același timp. Au puține calorii și sunt foarte benefice pentru sănătate. Îți asigură doza de nutrienți de care ai nevoie și pe care, de obicei, o obții din alte alimente cu mai multe calorii.
Acestea conțin calciu, postasiu și fier, trei elemente foarte importante în sezonul rece, cu ajutorul cărora organismul tău funcționează perfect. Pe timpul iernii, din cauza temperaturilor mai mici, nivelul lor din organism scade, motiv pentru care este recomandat să asiguri doza zilnică necesară.
Merele deshidratate conțin, de asemenea, și vitamina C, vitamina K și seleniu. Astfel, ajută la sănătatea sistemului osos și te ajută la capacitatea de concentrare. Mai presus de atât, mențin buna funcționare a inimii.
Cum se deshidratează merele
Merele deshidratate se pit achiziționa și din comerț, însă cele mai sănătoase sunt cele făcute acasă. Procedura este simplă. Tot ce trebuie să faci este să tai merele felii sau bucăți medii și să le bagi în cuptor.
Acestea se așează pe o folie de copt și se țin ăn cuptor aproximativ șase ore. După acest timp, poți să le pui în pungi saun foi de hârtie și să le depozitezi la un loc răcoros, ferit de umiditate și multă lumină.
Citește și: Cum se prepară apa de ovăz, bună pentru ten și pentru slăbit