E benefic pentru siluetă să mănânci pepene galben cu brânză? Sfaturile oferite de Carmen Brumă: "Grăsimea și proteinele..."
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 23.08.2023 la 23:28
Actualizat pe 23.08.2023 la 23:28
Pepenii galbeni sunt un produs natural preferat de multe persoane, mai ales vara. Este cunoscut pentru aroma dulce, delicioasă și caracteristicile răcoritoare. Fie că alegi să îi consumi într-o salată de fructe, amestecat într-un smoothie, sau combinat cu brânză, nu poți nega că pepenii galbeni sunt un plus delicios și hrănitor pentru orice regim alimentar. Ce spune Carmen Brumă despre combinația pepene galben - brânză.
- Foarte multe persoane tind să consume pepenele galben cu brânză
- Este această combinație benefică pentru siluetă?
Pepenii galbeni au un conținut scăzut de calorii și apă, ceea ce îi face o alegere excelentă pentru pierderea în greutate. Ei conțin, de asemenea, multe suplimente, cum ar fi acidul L-ascorbic, vitamina A și potasiul, care pot menține bunăstarea și sănătatea generală.
E benefic pentru siluetă să mănânci pepene galben cu brânză?
Pepenii galbeni sunt săraci în sodiu și foarte săraci în grăsimi saturate și colesterol. Sunt o sursă bună de fibre alimentare, vitamina K, potasiu și cupru și o sursă foarte bună de vitamina C și vitamina B6. Multe persoane consumă acest fruct în combinație cu brânză. Potrivit nutriționistului Carmen Brună, această combinație are mai multe avantaje decât dezavantaje.
Ulterior, Carmen Brumă a vorbit și despre beneficiile pe care le ai dacă alegi să consumi o astfel de combinație menționând însă că, ca în orice, și aici e nevoie de limite. Cantitatea recomandată de pepene și brânză pe care o poți consuma la o masă fiind: ”porția de brânză nu ar trebui să depășească 30 de grame, iar pepenele o felie.”
„1. Grăsimea și proteinele din brânză, asociate cu pepenele galben, vor scădea indicele glicemic al acestuia, care este destul de mare.
2. Vom avea o gustare mult mai densă din punct de vedere nutritiv. Avem proteine și grăsimi din brânză, tot biotice în brânză, probiotice și Omega 3 și fibre în pepenele galben, o sursă bună de potasiu și de betacaroten. Putem să mâncăm pepenele galben cu brânză, dar atenție la cantitate. Porția de brânză nu ar trebui să depășească 30 de grame, iar pepenele o felie.”, a mai spus Carmen Brumă.
Care sunt plăcerile vinovate ale nutriționistului Carmen Brumă
În urmă cu ceva vreme, într-un interviu pentru Xtra Night Show, Carmen Brumă a spus care sunt plăcerile ei vinovate. Partenera de viață a lui Mircea Badea a recunoscut că este o mare amatoare de dulciuri.
"Dulcele, sunt o mare amatoare de dulciuri. Nu îmi permit să le mănânc atât de des pe cât mi-aș dori, dar am ajuns la un compromis rezonabil cu mine. Pot să mănânc dulce o dată pe săptămână. Înghețată, amandină....", a spus Carmen Brumă.