Fructul care îmbunătățește memoria și previne demența. Specialiștii recomandă să fie consumat în mod constant
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 02.12.2024 la 12:50
Actualizat pe 02.12.2024 la 12:50
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai bune alimente pentru memorie? Află din rândurile de mai jos care este fructul despre care cercetătorii spun că îmbunătățește memoria și previne demența. Deși niciun aliment nu vă protejează complet de boli precum Alzheimer, consumul lui în mod constant poate reduce unii factori de risc pentru boli ale creierului și ale inimii.
- Ce fruct îmbunătățește memoria și previne demența
- Specialiștii recomandă consumul lui în mod constant
Nu mai e un secret pentru nimeni fapul că o alimentație sănătoasă și echilibrată este una dintre componentele cheie ale unui stil de viață sănătos. O dietă bogată în fructe și legume, cereale integrale și proteine slabe oferă numeroase beneficii și poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă, a diabetului și chiar a anumitor tipuri de cancer.
Consumul unui fruct poate avea un impact pozitiv asupra îmbătrânirii creierului și poate chiar ajuta la prevenirea demenței.
Ce fruct îmbunătățește memoria și previne demența
Specialiștii spun că avocado este bogat în grăsimi mononesaturate și vitamina E. Cercetările sugerează că alimentele bogate în vitamina E - inclusiv avocado, care este, de asemenea, bogat în vitamina C, un antioxidant puternic - sunt asociate cu un risc mai scăzut de a dezvolta boala Alzheimer.
Cercetările sugerează că un consum constant de avocado poate contribui la sănătatea creierului în mai multe moduri. Grăsimile sănătoase ajută la susținerea structurii celulelor creierului și promovează comunicarea eficientă între neuroni.
Aceste grăsimi ajută, de asemenea, la absorbția vitaminelor liposolubile (cum ar fi vitaminele A, D, E și K), care joacă un rol în sănătatea creierului.
Avocado conține vitamina B, care este esențială pentru funcția cognitivă. Fructul e, de asemenea, bogat în potasiu, care ajută la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase. Fluxul sanguin adecvat către creier este esențial pentru funcția cognitivă, iar potasiul ajută la reglarea tensiunii arteriale, reducând potențial riscul de accident vascular cerebral și leziuni cerebrale.
Consumul de pește îmbunătățește memoria
Somonul, macroul, tonul și alți pești sunt bogați în acizi grași omega-3 sănătoși pentru inimă, inclusiv acid docosahexaenoic (DHA).
„În creier, DHA pare să fie foarte important pentru funcționarea normală a neuronilor”, spune un specialist.
Un alt avantaj: Consumul de pește mai des înseamnă să consumați mai puțină carne roșie și alte forme de proteine bogate în grăsimi saturate care blochează arterele.
Peștele proaspăt, congelat sau la conservă este o opțiune sănătoasă atunci când este gătit la cuptor, la grătar, la tigaie sau la grătar, în loc să fie prăjit, scrie health.com.
Citește și: Cum se taie corect un avocado. Poate fi consumat în diverse combinații alimentare