Ingredientul pentru cea mai bună varză dulce călită de post. Secretul bucătarilor
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 19.10.2022 la 13:59
Actualizat pe 19.10.2022 la 13:59
Varza călită dulce este una dintre cele mai delicioase rețete aleasă de români, atunci când se decid să țină post. Pentru că există multe rețete, trebuie să va asigurați că folosiți ingredientul secret, care o transformă în cel mai delicios preparat, după secretele bucătarilor.
- Ingredientul cheie pentru cea mai delicioasă varză călită de post
- Bucătarii și-au dezvăluit secretul
Acest preparat poate să fie de post sau cu carne, însă gustul delicios nu depide de acest aspect. Așadar, bucătarii profesioniști și-au dezvăluit secretele, care te vor ajuta să te bucuri de o varză călită delicioasă, chiar dacă ești în timpul postului. Acesta este un ingredient ieftin, care se găsește la toate magazinele, astfel că nu va trebui să faci compromisuri financiare.
Ingredientul secret pentru cea mai bună varză călită de post
Majoritatea oamenilor asociază postul cu o perioadă în care vor mânca preparate cu gust slab, însă lucrurile nu stau deloc așa. Chiar dacă nu conține bucăți de carne, varza călită poate să aibă un gust absolut delicios, după ce adăugați ingredientul pe care mulți bucătari profesioniști îl folosesc în secret în preparatul lor.
Pentru a prepara varza călită de post, ai nevoie de doar câteva ingrediente, care nu sunt deloc costisitoare. Așadar, în afară de îngredientul secret, ai nevoie de o varză mare, o ceapă, un gogoșar, 3 roșii fără coajă, 50 ml de ulei, 300 ml apă caldă, sare și piper după gust. În afară de acestea, mai ai nevoie de un ingredient care nu este esențial, însă este secretul către cel mai delicios preparat pe care l-ai gătit în perioadele de post. Ei bine, acesta este cimbrul. Pentru a-i da gustul la care visezi, trebuie să adaugi câteva crenguțe în preparat.
Cum se prepară varza călită de post
Pentru început, trebuie să tai ceapa felii subțiri și gogoșarului cubulețe, iar mai apoi vezi toca varza mărunt, apoi roșiile fără coajă. Pasul următor este să pregătești o cratiță în care să pui uleiul la încins, în care vezi adăuga ceapa și gogoșarul, pe care le vei lăsa acolo pentru 5 minute. După ce a trecut timpul necesar, vei putea să adaugi apă caldă, roșiile și să amesteci bine. Cratița se va acoperi cu un capac, și se va lăsa să să fiarbă la foc mic. După câteva minute de fiert, se va putea adăuga sarea și piperul, iar în ultimele minute de fierbere, cimbrul.
Citește și: Cea mai bună rețetă pentru varză călită de post! Chef Mino îți spune de ce ingrediente ai nevoie / VIDEO