La ce temperatură se coace blatul de tort. Trucul pe care trebuie să îl știi
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 10.02.2023 la 19:28
Actualizat pe 10.02.2023 la 19:28
Fie că ai poftă să mănânci ceva dulce, să îi răsfeți pe cei dragi cu un desert special, sau vrei să surprinzi pe cineva cu ocazia zilei de naștere, un tort e întotdeauna o idee bună. Iată câteva trucuri pe care trebuie să le știi ca să îți iasă un preparat ca la carte. La ce temperatură se coace blatul de tort.
- La ce temperatură se coace blatul de tort
- Trucul pe care trebuie să îl știi
Fie că preferi torturile cu ciocolată, caramel, frișcă, fructe sau marzipan, blatul trebuie să fie unul gătit bine, pufos și gustos. Potrivit specialiștilor, pentru ca prăjitura să fie una delicioasă, blatul trebuie să fie potrivit iar pentru ca acest lucru să se întâmple, e necesar ca acesta să fie copt la temperatura optimă, dar și tava pentru cuptor trebuie aleasă cu grijă.
La ce temperatură se coace blatul de tort
Durata de coacere a unui blat de tort este de 20-35 de minute, iar temperatura necesară este de 175-190 de grade Celsius. De asemenea, un alt aspect de care trebuie să țineți cont este acela că ușa cuptorului să nu fie deschisă de multe ori pentru că riscați ca blatul să se lase și să nu mai fie uniform.
Atunci când alegeți o rețetă, este foarte important să respectați gramajul. Dacă folosiți făină integrală în loc de făină albă, trebuie să știți că timpul de coacere va crește. Și cantitatea de zahăr este importantă și trebuie să țineți cont de ea întocmai.
Rețetă blat de tort
Ingrediente:
6 ouă
6 linguri zahăr pudră
3 linguri ulei
6 linguri făină
esență de vanilie
1 linguriță praf de copt
Mod de preparare:
- separați albusurile de galbenusuri. Bateți albușurile până obțineți o spumă tare iar apoi adăugați zaharul pudra si mixați pana spuma devine densa si lucioasa.
- frecați separat gălbenușurile cu esența de vanilie și apoi turnați compoziția peste albușuri.
- cerneți făina împreună cu praful de copt peste compoziția de ouă și amestecați cu o spatula, ușor, cu mișcari de jos in sus.
- turnați compoziția într-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.
Citește și: REŢETA ZILEI: Tort de banane gătit la abur, perfect pentru sfârşitul săptămânii