REŢETA ZILEI: Tort de banane gătit la abur, perfect pentru sfârşitul săptămânii
Publicat pe 09.11.2018 la 07:58 Actualizat pe 09.11.2018 la 09:47
Nu ai nevoie de un cuptor pentru a obţine un desert delicios pentru acest sfârşit de săptămână! Poţi să obţii un blat de tort cu banane pufos şi aromat, dacă îl găteşti pe plită, la abur.
Nu ai nevoie de un cuptor pentru a obţine un desert delicios pentru acest sfârşit de săptămână! Poţi să obţii un blat de tort cu banane pufos şi aromat, dacă îl găteşti pe plită, la abur.
Ingrediente tort de banane:
- 2 banane mari
- 50 g unt
- 100 g zahar
- 2 oua
- 150 g faina
- esenta vanilie
- 1/2 pliculet praf de copt
- un praf sare
Mod de preparare tort de banane:
Pasează bananele cu o ustensilă pentru piure sau cu furculiţa. Bate apoi ouăle cu zahărul pentru 3-4 minute, esenţa de vanilie, praful de copt şi sarea. Adaugă untul topit şi bananele peste compoziţie. Mixează compoziţia la viteză mare şi încorporează făina. Unge cu unt o cratiţă şi dă-o la foc mare, până când se încinge. Toarnă compoziţia de tort, pune-i capacul, apoi aşează cratiţa pe o altă tigaie, asezată la rândul ei. pe flacăra mică. Lasă blatul de tort fără cuptor pe tigaia încinsă pentru 45-50 de minute, cu capacul pus. Verifică blatul de tort pregătit fără cuptor folosind o scobitoare.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.O.