Mămăligă în straturi - rețeta rapidă pentru o masă românească delicioasă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 18.09.2023 la 20:59
Actualizat pe 18.09.2023 la 20:59
Dacă nu știți ce să mai pregătiți de mâncare, noi vă propunem să încercați această rețetă de mămăligă în straturi. Iată de ce ingrediente aveți nevoie și care este modul de preparare.
- Rețetă rapidă de mămaligă în straturi
- Ingredientele de care ai nevoie
- Cum se prepară
Celor mai mulți dintre noi, mămăliga în straturi de amintește de copilărie, de vacanțele petrecute la bunici, unde acest fel de mâncare era uneori gătit săptămânal. Haideți să vedem cum se pregătește mămăliga în straturi și de ce ingrediente aveți nevoie pentru acest preparat.
Rețetă rapidă de mămaligă în straturi
Ingrediente:
1 litru de apă
1 linguriță sare
200 g mălai
400 g brânză de burduf
4-5 felii de slănină
smântană pentru servit
Mod de preparare:
- pune la fiert, într-o oală, apa cu sarea.
- când apa dă în clocot, toarnă mălaiul în ploaie si amestecă.
- lasă pe aragaz la foc mic și amestecă fără oprire.
- ia de pe foc mămăliga când e gata și las-o puțin să se răcească.
- taie slănina felii și pune-o la prăjit, în tigaie, până când se rumenește puțin.
- ia un alt recipient, preferabil un vas de yena, și unge-l cu untura lăsată de slănină.
- întinde apou cu ajutorul unei linguri date prin untura de la slănină un strat de mămăligă, apoi jumătate din cantitatea de bârnză, li din nou pune un strat de mămăligă și apoi deasupra brânză.
- acoperă vasul și pune-l la cuptorul preîncălzit pentru cca 30 de minute.
- înainte cu 10 minute să expire timpul îndepărtează capacul și lasă preparatul să se rumenească puțin deasupra.
Poftă bună!
Citește și: De ce este bine să mănânci mămăligă. Beneficiile pentru sănătatea organismului uman