Păstrăv la borcan pentru iarnă. Ingredientul secret pentru cea mai bună rețetă
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 22.08.2022 la 15:24
Actualizat pe 22.08.2022 la 15:25
Păstrăvul este un pește ideal pentru conservare peste iarnă, iar rețeta potrivită te ajută să-l păstrezi în cele mai bune condiții. Încearcă și tu păstrăvul la borcan, preparat după o rețetă tradițională simplă!
- Păstrăv la borcan pentru iarnă
- Cum să-l faci să aibă un gust delicios peste iarnă
Gospodinele adevărate știu că ne aflăm în perioada în care se pregătesc cele mai savuroase peparte pentru iarnă. Pentru iubitorii de pește, păstrăvul la borcan este exact ceea ce îi va ajuta să se bucure mai mult de sezonul rece. Dacă știi secretul preparării lui, vei avea parte de un adevărat deliciu.
Păstrăv la borcan pentru iarnă
Păstrăvul este delicios la cuptor sau pe grătar, dar și pus la borcan pentru iarnă. Când e pus la borcan, păstrăvul are nevoie de câteva ingrediente simple pentru a putea fi conservat în condiții optime. Totuși, cei care doresc să facă pentru familia lor pentru prima dată trebuie să cunoască un secret care face diferența.
Dacă vrei să pui păstrăvi la borcan pentru iarnă, înainte să începi procesul propriu-zis, va trebui să ții peștele câteva ore în apă cu oțet. Abia apoi este bun de pus în borcane.
După ce a stat mai multe ore în apă cu oțet, poate fi pus la borcan. Într-un borcan în care am pus 300 de grame de păstrăv, punem o foaie de dafin, piper mozaic și trei grame de sare. Borcanele vor sta în cuptor mai multe ore.
Preparatul din pește poate fi antreu sau ingredient în salate. Un kilogram de păstrăv costă până la 35 de lei în centrele comerciale și aproximativ 28 în păstrăvării.