Homepage » Actualitate » Stiri interne » Restaurantul ZEXE este #UnulPentruAltu

Restaurantul ZEXE este #UnulPentruAltu

De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 08.04.2021 la 11:37 Actualizat pe 08.04.2021 la 11:37

Când suntem #UnulPentruAltul înseamnă că suntem deschiși, solidari și mai puternici împreună. Restaurantul ZEXE își deschide ușile și ne invită la o discuție sinceră despre deciziile grele din această perioadă dificilă.

Restaurantul ZEXE este #UnulPentruAltu

Restaurantul ZEXE este #UnulPentruAltu

  • Interviu cu restaurantul ZEXE
  • Cum s-au reinventat, de la meniul lor cu specific românesc

Când suntem #UnulPentruAltul înseamnă că suntem deschiși, solidari și mai puternici împreună. Restaurantul ZEXE își deschide ușile și ne invită la o discuție sinceră despre deciziile grele din această perioadă dificilă.

Să aflăm împreună cum s-au reinventat, de la meniul lor cu specific românesc reinterpretat până la modul de funcționare, în interviul realizat cu Amalia Stanciu, manager și proprietar ZEXE.

eatZZ.ro: De cât timp sunteți în industrie și care este specializarea voastră?

Amalia Stanciu, manager ZEXE: Suntem în industrie de peste două decenii, în august anul acesta vom aniversa 23 de ani. Restaurantul nostru are ca specialitate preparatele românești reinterpretate, adaptate gusturilor și tendințelor actuale. Pe baza experienței acumulate și având permanent în vedere cerințele clienților, concepem meniurile astfel încât să asigurăm atât unitatea conceptului, pe de o parte, cât și posibilitatea, pentru clienți, de a alege mâncăruri gustoase, plăcute și, în același timp, adaptate stilului lor de viață. La ZEXE, clienții noștri au o experiență culinară, petrec momente din viață și ne dorim ca aceste momente să fie cât mai plăcute.

Echipa ZEXE, formată din oameni cu experiență și dăruire, sudată în timp (am colegi care sunt în echipă de peste 10 ani), funcționează ca un mecanism de ceas – precis, eficient, organizat – astfel încât să ne putem atinge obiectivele.

Un element esențial în obținerea gustului specific al preparatelor noastre, îl constituie materiile prime utilizate. Folosim materii prime de cea mai bună calitate, naturale, verificate, astfel încât să putem pregăti și oferi preparate gustoase și, în același timp, sănătoase. De exemplu, de peste 3 ani am înlocuit puiul cu bibilica, care este o pasăre crescută liber. Un alt exemplu este carnea de porc pe care am înlocuit-o cu carnea de porc de mangaliță, o rasă de porc cu carne sănătoasă, care are un colesterol bun pentru organismul nostru.

În plus, la ZEXE, ne pregătim cârnații, mititeii, pieptul de rață afumat și specialitatile afumate din carnea de mangaliță, având astfel un control asupra conținutului și calității acestora. Nu folosim niciun aditiv alimentar, gustul se obține doar din ingrediente (carne, legume, mirodenii) motiv pentru care ciorbele noastre, de exemplu, se fac în 6 -7 ore. Toate aceste detalii duc la obținerea unor preparate savuroase și sănătoase.

Mai mult decât atât, controlul de calitate și conformitate al preparatelor este continuu astfel încât să ne asigurăm că tot ceea ce preparăm și servim este conform cu ceea ce înseamnă gustul ZEXE și cu așteptările clienților .

Și partea cea mai frumoasă este că îmi place să fac acest lucru, fac totul din pasiune și bazat pe experiența acumulată - sunt în Horeca de la 19 ani, am trecut prin toate departamentele, am făcut cursuri de bucătărie avansată în țară și în străinătate.

eatZZ.ro: Care este impactul pandemiei asupra ta, la nivel personal? Dar asupra ta profesional?

Amalia Stanciu: Am trecut prin mai multe faze. Inițial nu știam ce se întâmplă, apoi am început să mă gândesc ce pot face. Au fost multe pierderi pentru că avem restaurante în spații închise și nu am avut voie sa funcționăm. Lecția aici pentru noi a fost să învățăm să ne adaptăm, să ne bazăm pe experiență, cunoștințele și rezultatele anterioare.

Anul trecut, în martie-aprilie, estimam că se va termina rapid această poveste pentru că avem doctori buni și în unele țări pandemia părea să aibă o soluție. Nu a fost așa. Am vrut să sprijin și eu eforturile din acea perioadă - am gătit pentru cadrele medicale din spitalele Colentina și Fundeni, împreună cu colegii mei care au fost foarte săritori și au ales să gătească pentru spitale fără să fie plătiți. Veneau la restaurant pe rând, lucrau în ture să se protejeze, iar utilitățile și cheltuielile administrative au fost suportate de managementul ZEXE.

La nivel personal, am pierdut o mare parte din angajați. Din totalul de 100 de angajați, acum mai sunt doar 40 de oameni dintre cei cu care am muncit mult timp. La ZEXE eram și suntem ca într-o familie. De cele mai multe ori, chiar eu le dădeam speranță, îi ajutam, nu eram doar un șef.

Dacă ar fi să trag o singură concluzie, aș spune că pandemia mi-a arătat că pot să mă adaptez și să evoluez. În prezent lucrăm să mai deschidem un restaurant și sper că lucrurile se vor îmbunătăți.

eatZZ.ro: Ce mănânci foarte des din bucătăria voastră? Sau ce fel de mâncare ne recomanzi din bucătăria voastră?

Amalia Stanciu: Sunt adepta unui stil de viața sănătos și a produselor de foarte bună calitate. În esență este vorba despre percepția asupra propriei sănătăți pentru că, în timp, stresul, alimentația și alte decizii incorecte se simt în corpul nostru. Și, dacă vrem, putem elimina ceea ce nu ne face bine.

Îmi place să mănânc legume și pește. Calcanul de Marea Neagră este unul dintre preparatele mele preferate, îmi plac zacuștile de la ZEXE – cu vinete, cu hribi și cu sturion. Uneori savurez ciorba de ied cu tarhon, o rețetă interesantă pe care am reinterpretat-o după ce am descoperit-o la o pensiune sau mănânc o porție de sarmale de mistreț. Îmi place terina sub formă de pate, pregătită după modelul franțuzesc (cu leurdă și foie gras) sau icrele de știucă cu ceapă verde.

eatZZ.ro: Suntem convinși că ești mare iubitoare a preparatelor voastre, dar când ai poftă de altceva, ce alegi?

Amalia Stanciu: Mi-e poftă uneori de mâncare libaneză... guacamole îmi mai place foarte mult. Uneori îmi comand de la The GRILL, au câteva preparate care îmi plac mult: tartarul de pește, pieptul de rață cu piure cu trufe și rasolul de berbecuț. Ocazional gust creveții Argentina la tigaie, tot de la ei.

eatZZ.ro: Aveți un mesaj pentru noi? O poveste? Un sfat?

Amalia Stanciu: M-am asociat cu aplicația eatZZ pentru că am foarte mare încredere în Antena Group, Mereu am considerat înțelept să mă asociez cu persoane care mă motivează și de la care pot învăța, nu putem face totul bine singuri. Cred că este bine să fim mai mulți parteneri ca să reușim împreună, să creăm sinergii și, implicit, valoare mai mare decât fiecare dintre noi. De aceea îmi doresc o colaborare de lungă durată.

Aș adăuga faptul că îmi place asocierea cu Dani Oțil pentru că este o persoană pozitivă, pentru că a reușit să supraviețuiască în această perioadă, iar restaurantul lui este foarte elegant și adaptat trendului actual.

Tot analizând criza cauzată de pandemie mi-am dat seama că ne-am revenit tocmai pentru că a fost o cauză care nu a ținut de mine. Pandemia efectiv ne-a pus la pământ, a fost o problema mondială care ne-a deviat pe toți de la traseu. ZEXE, până în acel moment, nu a avut coborâșuri.

Azi, după o experiență de un an, începem să ne vedem drumul, piața și să ne adresăm corespunzător clienților. Sfatul meu e că: Binele învinge și sigur va fi bine!. Si, chiar dacă cifrele nu sunt la fel, suntem mulțumiți și îincrezători!

eatZZ, cea mai nouă aplicație de food delivery, este comunitatea prin care susținem industria HoReCa, într-una dintre cele mai grele perioade prin care trece aceasta.

eatZZ, lansată sub sloganul „Unul pentru altul”, îndeamnă utilizatorii să se sprijine unul pe celălalt, pune accent pe respect și ajutor reciproc și încurajează competiția sănătoasă. Fără intermediari, aplicația oferă mai multă siguranță şi comisioane mai mici.

De la preparate tradiționale, cu specific românesc, la bucătăriile internaționale europene și nu numai, eatZZ le propune utilizatorilor o gamă variată de opțiuni pentru mic dejun, prânz, cină și “orice poftă există între ele”, după cum spun chiar ei.

eatZZ este momentan disponibil exclusiv pentru bucureșteni în App Store și Google Play, dar și pe website-ul www.eatzz.ro. Platforma îşi propune ca în viitor să ajungă în cât mai multe zone din ţară.

Este timpul să fim mai mult unul pentru altul. Tu fii pentru noi în aplicația EatZZ.

Descarcă! Comandă! Poftă bună!

www.eatZZ.ro

În articolul
Restaurantul ZEXE este #UnulPentruAltu
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Horoscop sâmbătă, 20 aprilie 2024: Racii se bucură de atenție
Horoscop zilnic • la 09:04
Horoscop sâmbătă, 20 aprilie 2024: Racii se bucură de atenție
  • Horoscopul zilei de sâmbătă, 20 aprilie 2024
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de sâmbătă
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Naomy a murit la doar 47 de ani! Cântăreața transgender a fost în comă, în urma unui AVC
Showbiz intern • la 00:57
Naomy a murit la doar 47 de ani! Cântăreața transgender a fost în comă, în urma unui AVC
  • Naomy a murit la doar 47 de ani!
  • Cântăreața transgender a fost în comă, în urma unui AVC
Alina Sorescu, primele declarații după ce s-a speculat că Alexandru Ciucu și-ar fi ținut ascunsă amanta 11 ani. De ce designerul o consideră vinovată pe fosta soție
Showbiz intern • la 00:14
Alina Sorescu, primele declarații după ce s-a speculat că Alexandru Ciucu și-ar fi ținut ascunsă amanta 11 ani. De ce designerul o consideră vinovată pe fosta soție
  • Alina Sorescu, primele declarații după ce s-a speculat că Alexandru Ciucu și-ar fi ținut ascunsă amanta 11 ani
  • De ce designerul o consideră vinovată pe fosta soție
Mireasa. Motive de ceartă între Maria și Ștefan. Concurenta i-a atras atenția iubitului ei: „Mă irită când îmi spui asta” / VIDEO
Emisiuni TV • la 00:07
Mireasa. Motive de ceartă între Maria și Ștefan. Concurenta i-a atras atenția iubitului ei: „Mă irită când îmi spui asta” / VIDEO
  • Motive de ceartă între Maria și Ștefan
  • Concurenta i-a atras atenția iubitului ei
Xtra Night Show. Cum s-a schimbat viața Anamariei Prodan de când formează un cuplu cu Ronald Gavril: „Un bărbat adevărat”. Simte că și-a găsit fericirea
Emisiuni TV • ieri la 23:24
Xtra Night Show. Cum s-a schimbat viața Anamariei Prodan de când formează un cuplu cu Ronald Gavril: „Un bărbat adevărat”. Simte că și-a găsit fericirea
  • Cum s-a schimbat viața Anamariei Prodan de când formează un cuplu cu Ronald Gavril:
  • Simte că și-a găsit fericirea
Xtra Night Show. Care a fost cel mai greu moment din viața Anamariei Prodan: „Am pierdut tot”. Cum a reușit să își învingă până și cea mai mare frică
Emisiuni TV • ieri la 22:41
Xtra Night Show. Care a fost cel mai greu moment din viața Anamariei Prodan: „Am pierdut tot”. Cum a reușit să își învingă până și cea mai mare frică
  • Care a fost cel mai greu moment din viața Anamariei Prodan
  • Cum a reușit să își învingă până și cea mai mare frică
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Un gigant din Europa își pregătește intrarea pe piața din România. Are aproape 90.000 de angajați
recomandare pe observatornews.ro
Un gigant din Europa își pregătește intrarea pe piața din România. Are aproape 90.000 de angajați
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării „Stăpânului Moldovei”! Totul a fost filmat cu o dronă
recomandare pe as.ro
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării „Stăpânului Moldovei”! Totul a fost filmat cu o dronă
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Romania TV
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Romania TV
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Horoscop 20 aprilie 2024. Leii întâlnesc dragostea adevărată, Fecioarele trebuie să lase luxul de o parte
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 20 aprilie 2024. Leii întâlnesc dragostea adevărată, Fecioarele trebuie să lase luxul de o parte
Orașul din Europa care oficial ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24. Argumentele aduse în Comisia Europeană
recomandare pe antena3.ro
Orașul din Europa care oficial ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24. Argumentele aduse în Comisia Europeană
Horoscop 19 aprilie 2024. Berbecii rezolvă o problemă din trecut, Leii caută dragostea adevărată
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 19 aprilie 2024. Berbecii rezolvă o problemă din trecut, Leii caută dragostea adevărată
Horoscop 22-28 aprilie 2024 cu Mariana Cojocaru. Zodia care riscă cronicizarea unei afecțiuni de sănătate VIDEO EXCLUSIV
recomandare pe playtech.ro
Horoscop 22-28 aprilie 2024 cu Mariana Cojocaru. Zodia care riscă cronicizarea unei afecțiuni de sănătate VIDEO EXCLUSIV
Cum să elimini mirosurile urâte din pahare. Lichidul minune care le lasă ca noi
recomandare pe playtech.ro
Cum să elimini mirosurile urâte din pahare. Lichidul minune care le lasă ca noi
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
recomandare pe redactia.ro
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
recomandare pe redactia.ro
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
recomandare pe Ciao.ro
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
recomandare pe bzi.ro
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
recomandare pe bzi.ro
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
Se schimbă complet harta economică a României!
recomandare pe dailybusiness.ro
Se schimbă complet harta economică a României!
Se reduce vârsta de pensionare cu 20 de ani pentru acești români!
recomandare pe dailybusiness.ro
Se reduce vârsta de pensionare cu 20 de ani pentru acești români!
Limbaj dublu în tabăra progresistă. O caricatură a luptei anticorupție: cu listele pline de candidați „penali”, USR strigă „Hoții! Hoții!”
recomandare pe Jurnalul.ro
Limbaj dublu în tabăra progresistă. O caricatură a luptei anticorupție: cu listele pline de candidați „penali”, USR strigă „Hoții! Hoții!”
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
recomandare pe a1.ro
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
Close