Rețetă Cheesecake cu cremă de lămâie. Un desert rapid, fără coacere
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 11.07.2022 la 23:58
Actualizat pe 11.07.2022 la 23:58
De fiecare dată, atunci când avem poftă de ceva dulce, vrem să pregătim ceva rapid, care să nu necesite coacere. Ei bine, această rețetă de cheesecake este ideea perfectă. Se face repede, este potrivit pentru orice ocazie și poate fi combinat cu tot felul de arome și fructe.
- Rețetă Cheesecake cu cremă de lămâie
- Un desert rapid, fără coacere
Cheesecake-ul este un desert cremos, iubit în întreaga lume, și este un desert preferat de foarte mulți oameni, indiferent de vârstă.
Rețetă Cheesecake cu cremă de lămâie
Ingrediente:
- 250 g cremă de brânză;
- 1 cutie lapte condensat;
- 50 ml zeamă de lămâie;
- 1 linguriță vanilie;
- 200 g biscuiți digestivi;
- 70 g unt;
- 150 g lemon curd (cremă de lămâie);
- 100 ml frișcă lichidă;
- 2 linguri zahăr;
Mod de preparare:
Mai întâi, mărunțiți biscuiții și îi amestecați cu untul topit până când obțineți o pastă. Așezați apoi amestecul într-o tavă și presați cu degetele, după care, puneți tava la frigider.
Pentru cremă, bateți cu mixerul laptele condensat împreună cu crema de brânză, vanilia și zeama de lămâie. Separat, mixați frișca lichidă, care trebuie să fie rece, cu zahărul, până când capătă volum. Turnați frișca peste amestecul făcut anterior și omogenizați.
Turnați apoi totul peste baza de biscuite și dați din nou la frigider pentru două ore. Când prăjitura s-a întărit, turnați crema de lămâie deasupra și mai lăsați încă o jumătate de oră la rece, înainte de a servi.
Poftă bună!
Citește și Budincă de brânză cu sos de caramel. O rețetă pentru toată familia