Rețetă de cartofi natur de post. Cea mai delicioasă garnitură, potrivită perioadei de dinaintea Crăciunului
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 28.11.2022 la 13:10
Actualizat pe 28.11.2022 la 13:10
Perioada postului le dă bătăi de cap gospodinelor, care nu mai au idei de preparate pe care să le gătească pentru cei dragi, dar ca să respecte și ingredientele permise. Din acest motiv, rețeta de cartofi natur de post vine în ajutorul lor, pentru a-I încânta pe cei dragi cu cea mai delicioasă garnitură potrivită pentru perioada de dinaintea Crăciunului.
- Rețetă de garnitură de cartofi natur
- Un preparat ideal pentru perioada postului
Gospodinele întâmpină probleme în găsirea preparatelor acceptate în perioada postului, deoarece multe dintre ingredientele esențiale sunt interzise. Totuși, există și unele preparate mai rar gătite, însă care sunt la fel de delicioase. Printre acestea se regăsește și rețeta de cartofi natur, care reprezintă garnitura ideală pentru post. Iată cum se gătește, pentru a obține cel mai delicios preparat.
Rețeta de cartofi natur pentru post
Credincioșii se află, de ceva timp, în postul Crăciunului, care le interzice consumarea multor alimente cu care au fost obișnuiți anterior. Din acest motiv, gospodinele au nevoie de tot mai multe idei de rețete, iar garnitura de cartofi natur de post este una dintre cele mai bune alegeri. Este o rețetă simplă și ieftină, însă pentru a obține gustul dorit, trebuie să ții cont de câteva secrete importante.
Ingrediente
- 1 kg de cartofi roșii
- 2 litri de apă
- 1 linguriță de sare
- 3 linguri de ulei de măsline
- ceapă verde
- 1 legătură de pătrunjel
- sare și piper
Mod de preparare
Modul de preparare al garniturii de cartofi natur este foarte simplu. Pentru început, trebuie să cureți cartofii și să îi speli cu atenție, iar mai apoi să îi tai în cuburi mari și să îi pui la fiert. Este important să folosești apă rece atunci când îi pui la fiert, în care vei adăuga două linguri de ulei și una de sare. Cartofii vor sta la fiert până când vor putea fu pătrunși cu furculița.
Ulterior, cartofii se vor scurge de apa în care au fiert, se vor pune într-un bol și peste ei trebuie să adaugi câțiva stropi de ulei, sare și pătrunjel. Garnitura se va amesteca, astfel încât condimentele și pătrunjelul să se răsoândească peste tot. La sfârșit, se pot adăuga, optional, rondele de ceapă.
Citește și: Rețeta pentru ardei umpluți de post. Se prepară în doar câteva minute