Rețetă de chec cu dovleac. Desert ușor de făcut, cu gust special
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 29.07.2022 la 08:37
Actualizat pe 29.07.2022 la 08:38
Rețeta de chec cu dovleac este perfectă pentru toamnă. După ce trece căldura din sezonul estival, checul cu dovleac este o opțiune delicioasă pentru mesele în familie. Dovleacul dă un gust aparte oricărei prăjituri.
- Chec cu dovleac
- Rețetă simplă pentru o prăjitură specială
Una dintre cele mai delicioase prăjituri este checul cu dovleac. Rețeta pentru prepararea unui astfel de desert este mai simplă decât te-ai aștepta. Urmează pașii de mai jos, iar la final vei avea un chec perfect.
Rețetă de chec cu dovleac
Ingrediente
250 g piure dovleac copt
240 g făină
150 g zahăr
1 ou mediu
65 g unt topit
100 ml lapte
1 plic zahăr vanilat
6 g praf de copt
1 vârf sare
Mod de preparare
Prima dată se taie dovleacul în felii și se pune în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul preîncălzit la 200°C, până se înmoaie perfect. Se scoate din cuptor și după ce se răcește puțin se scoate pulpa cu o lingură, până va deveni un piure fin.
Oul, zahărul și zaharul vanilat se pun într-un vas și se amwstecă cu lingura timp de 2-3 minute, până când avem un amestec omogen. Peste ele se adaugă untul topit și răcit, piureul de dovleac rece și un vârf de sare. Totul se mixează până la omogenizare.
Făina amestecatp cu praful de copt se cerne și se adaugă aluatului în 3 tranșe, apoi se mixează. Se adaugă lapetele și se amestecă. Aluatul se pune în forma tapetată cu unt și făină, apoi se nivelează suprafața și se dă la cuptorul preîncălzit la 170°C. pentru 30-40 minute.
Se face testul scobitorii și dacă este gata, se scoate checul cu dovleac și se lasă la răcit. După ce s-a răcit, poate fi feliat și savurat.
Citește și: Rețetă de compot de caise. Un preparat pentru iarnă, fără conservant