Rețetă de conopidă cu piept de pui. Chef Horia Manea dezvăluie secretul pentru un preparat delicios

De Andreea Stancescu.
Publicat pe 06.05.2025 la 09:35
Actualizat pe 06.05.2025 la 09:35
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, ciorbă de salată, un fel principal, mâncare de conopidă cu piept de pui, şi un desert, brownie.
- Rețetă de conopidă cu piept de pui
- Chef Horia Manea dezvăluie secretul pentru un preparat delicios
Ciorba de salată
- Șuncă afumată
- Salată verde – 2 buc
- Ceapă - 1 buc
- Usturoi – 3,4 catei
- Ceapă verde – 1 legatura
- Ulei
- Ardei
- Smântână
- Făină – 15 gr.
- Lapte – 450 ml.
- Apă – 1,5 L
- Ouă – 3 buc.
- Sare
- Piper
Se pun la călit usturoiul, ceapa galbenă, ceapa verde și ardeiul și șuncă afumată. Se adaugă făina și apa. Se lasă la fiert pentru 10-15 minute. Se adaugă amestecul format din lapte, ouă și smântână. La final, se adaugă și salata verde.
Mâncare de conopidă cu piept de pui
- Piept de pui – 300 gr.
- Conopidă medie – 700 gr.
- Ceapă – 1 buc.
- Usturoi – 3 catei
- Morcov – 1 buc.
- Suc de roșii – 300 ml.
- Ulei
- Sare
- Piper
- Boia dulce
- Pătrunjel
Puiul se prăjește în ulei încins. În aceeași tigaie, se călesc ceapa, morcovul și usturoiul. Se condimentează cu sare, piper, și se lasă la călit. Se adaugă conopida, apa și sosul de roșii. Se lasă la fiert pentru 15-20 de minute. La final, se adaugă puiul și se presară pătrunjel.
Brownie
- Făină – 225 gr.
- Cacao – 45 gr.
- Ciocolată neagră – 470 gr.
- Unt – 360 gr.
- Zahăr tos – 275 gr.
- Zahăr brun – 140 gr.
- Ouă – 8 buc
- Esență rom – 15 ml.
Prin tehnica bain marie, se topesc zahărul brun și ciocolata. Ciocolata se mută într-un bol încăpător, se adaugă ouăle, laptele, esenţa de rom şi untul. Compoziţia se introduce la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade.