Rețeta de garnitură găluște de cartofi în sos picant. Seretul pentru cel mai delicios preparat
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 17.09.2022 la 15:38
Actualizat pe 17.09.2022 la 15:38
Există multe rețete de garnituri, mulți oameni alegând să le pregătească pe cele clasice. Însă, una dintre cele mai delicioase sunt găluștele din cartofi, gătite în sos picant. Această rețetă va aduce un plus de savoare meselor tale, tranformând momentul într-unul mai special, mai ales pentru cei dragi.
- Garnitura de găluște de cartofi în sos picant
- Una dintre cele mai delicioase rețete
Rețeta de găluște de cartofi în sos picant
Deși majoritatea oamenilor asociază găluștele cu cele de griș adăugate în supă, uitând de cât de delicioasă este garnitura de găluște din cartofi. Aceasta se prepară foarte simplu, iar gustul este pe măsura efortului depus. Garnitura de găluște de cartofi de prepară cu doar câteva ingrediente și o să îți facă mesele cu cei dragi mai speciale.
Dacă nu știai ce surprize să mai faci la mesele pregătite pentru cei dragi, ei bine, garnitura de găluște de cartofi în sos picant sunt una dintre cele mai bune idei. Oamenii tind să se oprească la garniturile clasice și să uite de cât de delicioase sunt găluștele, mai ales cele în sos picant. Așadar, haideți să aflăm cum se prepară.
Cum se pregătește această rețetă
Ingredientele pentru găluște
- 4 cartofi de mărime medie
- 1 ou
- 50 g unt
- 50 g brânză telemea rasă
- Sare, piper
- O lingură de făină
- 100 g cașcaval ras
Ingredientele pentru sosul picant
- O lingură de ulei de măsline
- 250 ml suc de roșii
- O ceapă
- 2 căței de usturoi
- Sare, piper, oregano, boia de ardei iute
Mod de preparare
Începem prin a fierbe cartofii în coajă, apoi îi lăsăm să se răcească și îi curățăm. Îi vom zdrobii împreună cu untul, adăugăm brânza telemea, oul, sarea, piperul și făina și amestecăm până compoziția de omogenizează. Ne umezim mâinile și formăm găluștele, pe care le tăvălim prin cașcavalul ras.
Pentru a prepara sosul, primul pas este să amestecăm sucul de roșii cu uleiul de măsline, ceapa tocată, usturoiul zdrobit, sarea, piperul, oregano și boia iute. Turnăm amestecul într-un bol termorezistent, punem găluștele în sos și băgăm tava la cuptor, unde le lăsăm pentru 25 de minute, când observăm că găluștele au devenit aurii. Se pot servi și goale, exact așa cum au fost gătite, însă de pot adăuga și în rolul de garnitură.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu dovleac și nucă de cocos. Un desert simplu, delicios și ușor de realizat